- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (21.11.2013, 17:51)
- Teodora Nicolau
Consumul de nuci reduce riscul de cancer şi mortalitatea cardiovasculară
O dietă bogată în nuci şi alune reduce riscul mortalităţii şi al cancerului, au arătat cercetătorii americani într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine.
Urmărește
1334 afișări
Consumul de nuci reduce riscul de cancer şi mortalitatea cardiovasculară (Imagine: Thomas Dan / Mediafax Foto)
Studiul cercetătorilor americani de la Centrul de cercetare a nutriţiei de pe lângă Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informaţiile strânse de asistentele medicale şi de alţi angajaţi din sistemul de sănătate american, începând cu anii '80.
Studiul confirmă alte cercetări care indică faptul că un consum regulat de nuci şi alune scade riscul problemelor frecvente de sănătate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon şi diabetul de tip 2.
"Nucile au fost demonizate pentru conţinutul ridicat în grăsimi. Acum, după 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sănătoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutriţiei din Boston.
"Nucile sunt bogate în grăsimi, dar acestea sunt grăsimi sănătoase", a precizat Jeffrey Blumberg.
Noul studiu - cel mai amplu de până acum, care are în vedere şi numărul de decese - arată că beneficiile pentru sănătate se transpun în reducerea riscului de moarte prematură, conform cercetătorilor.
Potrivit informaţiilor disponibile, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii în Statele Unite - cu peste un milion de decese în fiecare an.
Cele două baze de date folosite pentru studiu au folosit informaţiile oferite de 76.000 de femei şi 42.000 de bărbaţi, care au răspuns la o serie de chestionare cu privire la obiceiurile lor alimentare.
Cercetătorii au vrut să afle dacă persoanele care consumă nuci şi alune erau mai sănătoase - în raport cu alte deprinderi de viaţă (fumatul, consumul de alcool, obezitatea, sportul) şi cu alte obiceiuri alimentare (cum ar fi consumul de fructe şi legume).
Charles Fuchs, de la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston, recomandă consumul zilnic a 30 de grame de nuci şi alune, adăugând că persoanele care consumă astfel de seminţe prezintă un risc mai mic de a lua în greutate.
Este posibil ca persoanele cărora le plac nucile să fie mai suple, "dar, chiar şi după alegerea unui anumit stil de viaţă, observăm că aceia care consumă nuci sunt mai supli şi prezintă un risc mai mic de obezitate", a spus Charles Fuchs.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
PROSPORT.RO
Ninge 7 zile fără oprire în București. Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:57
-
astăzi, 08:38
Microsoft a raportat venituri cu 12% în creştere în ultimul trimestru