- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.04.2020, 14:38)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus. Când vom avea oficial un antidot şi care este cel mai promiţător tratament în acest moment?
- Mai mult de 150,000 de persoane au decedat iar doctorii nu au încă un antidot
- Centrele de cercetare din întreaga lume au condus studii asupra mai multor tratamente experimentale
- Noi teste făcute pe sângele supravieţuitorilor încearcă să obţină un remediu
Urmărește
1442 afișări
Antidotul pentru Coronavirus: când vom avea oficial un tratament?
Cel mai promiţător medicament în prezent este remdesivir. Creat pentru a trata ebola, acesta se pare că este eficient în tratarea altor coronavirusuri letale precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi sindromul respirator acut sever. Testele pe animale dau speranţă că ar putea fi eficient în combaterea noii infecţii Covid-19.
Pe tema alternativelor s-a vorbit foarte mult. Medicamentele pentru HIV nu s-au dovedit a fi eficiente în cazul pacienţilor grav afectaţi de Covid-19. Testele de laborator au demonstrat că tratamentul pentru malarie este un bun inhibitor în cazul coronavirusului. Interferonul Beta, folosit în vindeclarea sclerozelor multiple, este o substanţă chimică care odată eliberată în organism poate contracara virusul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Cu toate acestea, OMS spune că nu există dovezi care să probeze eficienţa acestor tratamente alternative.
Noi studii efectuate pe plasma din sângele supravieţuitorilor au demonstrat că anticorpii prelevaţi distrug virusul. Statele Unite deja au tratat un număr de 500 de pacienţi cu ceea ce au denumit „plasmă convalescentă”. Alte ţări încep să adere la soluţia descoperită în SUA.
Totuşi, este mult prea devreme să vorbim de un antidot. Cel mai probabil dacă va exista un vaccin acesta va fi pentru a te proteja de infecţie, nu pentru tratament.
Experţii estimează că vom beneficia de rezultatele testelor de laborator în câteva luni. Acest lucru este din cauza faptului că medicii testează medicamente preexistente considerate sigure, în timp ce bio-chimiştii încep de la zero conceperea unui vaccin.
Unele medicamente experimentale sunt testate în laborator pe animale, dar la momentul actual nu oferă rezultate sigure pentru oameni.
Un tratament eficient ar transforma, în esenţă, coronavirusul într-o boală tolerabilă, notează cei de la BBC.
Sursa foto: profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune. Pacienţii cu forme severe au plecat acasă după câteva zile de spitalizare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:10
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale