Culcatul târziu şi trezitul devreme predispun la atac de cord

Privarea organismului de odihnă creşte considerabil riscul de boli de inimă, cu 48 la sută, iar pe cel de atac cerebral cu 15 la sută, informează Daily Mail. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Warwick din Marea Britanie, potrivit Gândul.

Urmărește
187 afișări
Imaginea articolului Culcatul târziu şi trezitul devreme predispun la atac de cord

Culcatul târziu şi trezitul devreme predispun la atac de cord (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit cercetătorilor, persoanele cu un program extrem de aglomerat, care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte, riscă să moară în urma unui atac de cord sau a unui atac cerebral. Specialiştii precizează că acest risc este la fel de crescut şi în cazul persoanelor care dorm mai mult de 9 ore pe noapte.

Oamenii de ştiinţă susţin că nu somnul în sine este nociv. Potrivit experţilor, persoanele care sunt obosite şi simt adesea nevoia să doarmă pot fi predispuse bolilor cardiovasculare.

Cât despre persoanele care dorm puţin, acestea prezintă un dezechilibru hormonal, care duce la creşterea presiunii arteriale şi, în cele din urmă, la afecţiuni cardiovasculare, care duc la atac de cord şi cerebral.

Citeşte mai multe despre culcatul târziu şi trezitul devreme pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici