- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (12.10.2016, 11:12)
- Oana Bujor
Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii
O serie de teste realizate de-a lungul anilor a încercat să identifice legătura dintre Lună, în special Luna plină, şi comportamentul biologic al omului.
Urmărește
3872 afișări
Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii
Deşi în majoritatea cazurilor, cercetătorii nu au descoperit nicio legătură, studiile următoare dezvăluie lucrurile pozitive, negative şi micile legături dintre Lună şi om.
Luna, mareea şi omul
Potrivit Descoperă, corpul uman este alcătuit din aproximativ 75% apă, iar unii oameni consideră că un anumit tip de maree se poate produce şi în corpul uman. Luna şi Soarele se combină pentru a forma mareele din oceanele Pământului. Mareea este un fenomen care se produce la scală largă. Aceasta se produce din cauza diferenţelor efectelor gravitaţiei asupra unui anumit obiect (precum Pământul).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Efectul gravitaţiei se diminuează odată cu distanţa, însă nu dipare. Cercetătorii au calculat că ,,o mamă care îşi ţine copilul (în braţe n.r.) exercită de 12 ori mai multă forţă asupra lui decât Luna, din cauza proximităţii spaţiale''.
Efectele Lunii pline
Epilepsia: În cadrul unui studiu publicat în revista Epilepsy & Behavior, în 2004, nu s-a descoperit nicio legătură între crizele epileptice şi Luna plină. Însă unii epileptici consideră că Luna plină influenţează apariţia crizelor. Cercetătorii au afirmat că, în trecut, crizele epileptice erau puse pe seama vrăjitoriei şi a posesiunii demonice, oamenii încercând dintotdeauna să găsească explicaţii mistice şi nu medicale.
Vizitele la psihiatru
În cadrul unui studiu din 2005, realizat de Mayo Clinic, cercetătorii au analizat numărul de pacienţi care au necesitat îngrijiri psihiatrice între ora 6 şi 18, de-a lungul mai multor ani. Aceştia au descoperit că există anumite diferenţe din punct de vedere statistic în timpul celor trei nopţi cu Lună plină faţă de alte nopţi.
Vizitele la camera de urgenţă
Cercetătorii din SUA au examinat 150.999 de registre de la camera de gardă a spitalelor. În cadrul studiului nu a fost descoperită nicio legătură între nopţile cu Lună plină şi cele normale.
Greşeli medicale
În timpul Lunii pline, fac doctorii şi asistentele mai multe greşeli? Răspunsul este negativ, conform unui studiu din octombrie 2009. De fapt, cercetătorii au descoperit că există aceleaşi riscuri indiferent de zi, săptămână sau fazele Lunii.
Accidentarea animalelor de companie
În cadrul unui alt studiu au fost analizate 11.900 de cazuri ale Centrului Medical din cadrul Universităţii Veterinare din Colorado, Statele Unite ale Americii. Cercetătorii au descoperit că, în timpul Lunii pline, la camera de urgenţe au venit cu 23% mai multe pisici şi cu 28% mai mulţi câini răniţi. Însă studiul nu a reuşit să determine cauza.
Menstruaţia
Pe acest subiect au apărut nenumărate speculaţii, însă majoritatea sunt nefondate. Ideea centrală a speculaţiilor ţine de faptul că Luna plină apare în fiecare lună, la fel şi mentrusţia.
Însă ciclul menstrual al femeilor variază în timp şi durată, diferenţa dintre cicluri fiind de aproximativ 28 de zile, în timp ce ciclul lunii este de 29,5 zile. În cadrul unui studiu din 1980, care susţine că ar exista o conexiune între fazele Lunii şi ciclul mentstrual, au fost analizaţi doar 312 subiecţi.
Nebunia animalelor
Mai multe studii contradictorii publicate în British Medical Journal în 2001 au susţinut că numărul muşcăturilor de animale a crescut în timpul Lunii pline. Însă, în Australia, câinii muşcau oamenii în aceeaşi măsură şi în zilele normale.
Lipsa somnului
Pe acest subiect au fost realizate nenumărate studii. În 1999, cercetătorii au sugerat că, înainte de lumina artificială, ,,luna era o sursă semificativă de lumină, noaptea, aceasta afectând ciclul adormire-trezire''. Lipsa somnului ar fi fost atât de puternică încât ar fi condus la manie şi hipomanie la pacienţii bipolari sau cu tulburări convulsive.
Sursa: http://bit.ly/2dFHUSC
Citeşte şi: O nouă lună a fost descoperită în sistemul nostru solar. Ea demonstrează o ipoteză vehiculată de mult timp în rândul cercetătorilor - VIDEO
Citeşte şi: Regizorul J.J.Abrams merge în spaţiu pentru a filma un documentar despre lansarea unui robot pe Lună
Citeşte şi: Oamenii ar putea locui pe Lună până în 2030. ESA vrea să construiască un "sat" care să înlocuiască ISS - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe