NASA vrea să organizeze o bază pe Lună - GALERIE FOTO

Specialiştii NASA şi-au concentrat atenţia asupra realizării unei expediţii umane pe planeta Marte, dar o echipă de cercetători din cadrul agenţiei susţine că acest lucru va fi posibil numai dacă se va realiza, într-o primă fază, transportul unor astronauţi pe Lună, scrie Descoperă.

Urmărește
2974 afișări
Imaginea articolului NASA vrea să organizeze o bază pe Lună - GALERIE FOTO

NASA vrea să organizeze o bază pe Lună

Ţelul pe care experţii încearcă să îl atingă nu este realizarea colonizării permanente a Lunii, ci organizarea unor baze, în care astronauţii să se pregătească pentru a fi transportaţi pe Lună.

"Interesul nostru nu îl reprezintă, de fapt, Luna. Pentru noi, satelitul natural al Pământului este la fel de plictisitor ca şi o bilă de beton. Cu toate acestea, nu vom putea amplasa o bază pe Marte, până când nu vom face acest lucru pe Lună", susţine astrobiologul NASA, Chris McKay.

Ultima misiune pe Lună a fost realizată în anul 1972. Motivul principal pentru care o astfel de expediţie nu a mai fost organizată îl reprezintă, bineînţeles, costul transportului. De exemplu, costul programului Apollo, desfăşurat între anii 1969-1972 a costat nu mai puţin de 23,9 miliarde de dolari, echivalentul a 150 de miliarde de dolari astăzi, conform Descoperă.

Un astfel de proiect nu ar putea fi reluat în momentul de faţă, deoarece bugetul NASA pentru întreg anul 2016 este de numai 19,3 miliarde de dolari. Cu toate acestea, experţii americani susţin că ar putea folosi mijloacele tehnologice de la ora actuală pentru a cheltui mai puţini bani.

Conform cercetătorilor, bazele care ar urma să fie amplasate pe Lună vor putea adăposti cel mult 10 astronauţi, pe o perioadă de un an. Specialiştii plănuiesc ca, pe parcursul a cel puţin zece ani, capacitatea staţiilor selenare să fie mărită, astfel încât aici să poată locui chiar şi 100 de persoane.

Astronauţii vor ajunge pe Lună la bordul vehiculului "Falcon Heavy", produs de compania americană Space X. Odată sosiţi, expediţionarii se vor folosi de resursele cu care vor pleca de pe Pământ, însă după aceea ei vor fi nevoiţi să supravieţuiască numai din ceea ce produc cu ajutorul imprimantelor 3-D.

S-a estimat că procedura va putea fi realizată de-abia în anul 2022, cu un cost total de 10 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici