- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.07.2016, 14:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum prevenim insolaţia
Sezonul cald se traduce prin vacanţă şi stare de bine, însă statul prea mult la soare poate provoca insolaţie, indiferent că aţi optat pentru o zi mai lungă la plajă sau că aţi avut treabă în oraş în jurul orelor nepotrivite, aceasta îşi poate face apariţia.
Urmărește
446 afișări
Cum prevenim insolaţia (Imagine Silviu Matei / Mediafax Foto)
Conform CSID, acestea sunt câteva trucuri pentru a preveni insolaţia.
Insolaţia este predictibilă şi se poate preveni cu uşurinţă. În caz contrar, riscăm o serie de efecte adverse de la arderea suprafeţei pielii până la stări de greaţă, vomă, frisoane şi temperatură ridicată. În cazuri severe, pielea poate ajunge să prezinte pustule, ca urmare a arsurii provocate, motiv pentru care este indicată vizita la un cadru medical.
Cu toate acestea, pentru a o preveni, broşurile Mayo Clinic recomandă o serie de paşi pe care îi puteţi urma:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
• Purtaţi haine lejere. Excesul de îmbrăcăminte nu va permite organismului dumneavoastră să se răcească în mod corespunzător.
• Protejaţi-vă împotriva arsurilor solare. Insolaţia afectează capacitatea organismului de a se răci. Protejaţi-vă în aer liber cu o pălărie şi ochelari de soare cu lentile mari şi nu uitaţi să utilizaţi o protecţie solară cu spectru larg, cu un SPF de cel puţin 30. Aplicaţi protecţia solară cu generozitate şi aplicaţi din nou la fiecare două ore - sau mai des, dacă mergeţi la înot sau transpiraţi.
• Consumaţi multe lichide. Hidratarea vă ajută să menţineţi o temperatură normală a corpului.
• Fiţi atenţi în cazul în care luaţi medicamente care pot afecta capacitatea organismului de a rămâne hidratat şi disipa căldura.
• Nu lăsaţi niciodată pe cineva într-o maşină parcată. Aceasta este o cauză comună a deceselor copiilor, provocate de căldură. Atunci când este parcată la soare, temperatura din maşină se poate ridica la peste 30 de grade în 10 minute.
• Evitaţi pe cât posibil cele mai calde ore ale zilei (12-17). În cazul în care nu se poate evita activitatea obositoare în vreme caldă, consumaţi multe lichide şi odihniţi-vă în mod frecvent într-un loc răcoros. Încercaţi să programaţi munca fizică pentru părţile mai reci ale zilei, cum ar fi dimineaţa devreme sau seara.
• Dacă participaţi la un eveniment sportiv intens sau activitate în vreme caldă, asiguraţi-vă că există servicii medicale disponibile, apropiate, în cazul unei situaţii de urgenţă.
Citeşte şi: Masterand la Universitatea de Medicină şi Farmacie: Berea, consumată moderat, poate avea un efect antioxidant asupra organismului
Dacă se întâmplă ca pielea dumneavoastră să sufere arsuri grave, nu încercaţi tratarea acestora acasă şi cu atât mai mult nu atingeţi pielea pentru a nu o irita mai tare. Purtaţi haine cât mai largi şi prezentaţi-vă de urgenţă la medicul dumneavoastră.
În cazul apariţiei pustulelor, nu le spargeţi şi asiguraţi-vă că aveţi la îndemână apă, tot timpul, pentru a restabili nivelul de hidratare din corp. De asemenea, uleiurile naturale, precum uleiul de cocos, sunt foarte bune cicatrizante, ajutând pielea să se refacă într-un ritm mai rapid.
Citește pe alephnews.ro: FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegerile prezidențiale din SUA schimbă cursul lumii. Tot ce trebuie să știi despre procesul electoral
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:05
România devine prima ţară din lume cu o Lege pentru participarea copiilor în procesul decizional
-
astăzi, 12:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Ruşii lovesc o instalaţie de infrastructură în Zaporojie