- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (28.07.2016, 06:00)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Poziţia de somn spune multe despre tine şi despre relaţia cu partenerul
Poziţia în care dormim nu ne afectează doar calitatea somnului, ci şi visele şi starea de spirit sau relaţia cu partenerul, şi în plus, ne descrie personalitatea.
Urmărește
5927 afișări
Poziţia de somn spune multe despre tine şi despre relaţia cu partenerul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Astfel, persoanele care dorm pe partea stângă a patului tind să fie mai creative, în timp ce persoanele care dorm pe burtă tind să aibă vise mult mai erotice, potrivit Descoperă.
Conform cu un studiu realizat în aprilie, distanţa dintre parteneri în timpul somnului indică cât de fericită este persoana în relaţie. Conform unui studiu care a cuprins o sută de pesoane din Scoţia, majoritatea partenerilor dintr-un cuplu (42%) dorm spate în spate, iar 31% dorm în aceeaşi direcţie. Doar 4% dintre cei intervievaţi au spus că dorm faţă în faţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Extrovertiţii tind să doarmă mai apropiaţi, dar 86% dintre cei care dorm la o distanţă de 2 cm unul de celălalt au declarat că sunt fericiţi în cadrul relaţiei lor, în timp ce partenerii care dorm la 76 cm distanţă sunt nemulţumiţi în relaţia lor de cuplu.
Un studiu din 2003, realizat de Sleep Assessment and Advisory Service, din Marea Britanie, a realizat un top al celor şase cele mai obişnuite poziţii în care oamenii dorm, comparându-le cu personalităţile subiecţilor. Studiul a fost realizat pe o sută de subiecţi din Australia, Japonia, China, Singapore şi Marea Britanie.
Persoanele care dorm în poziţia fetus, conform ştiinţei, au o personalitate dură la exterior, dar sensibilă la interior. Majoritatea persoanelor din cadrul studiului care dormeau în această poziţie au fost femei. Printre celelate şase posibile poziţii în care oamenii dorm se numără dormitul pe burtă, pe spate cu mâinile în sus, pe spate cu mâinile pe lângă corp, pe o parte cu mâinile pe lângă corp sau pe o parte cu mâinile lângă faţă. Poziţia pe spate cu mâinile în sus este cea mai rar întâlnită, iar după poziţia fetus, poziţia pe o parte cu mâinile pe lângă corp este cea mai des întâlnită.
Toate aceste poziţii pot indica dacă persoana este sociabilă, critică, suspicioasă sau prietenoasă, însă din punct de vedere medical, dormitul pe burtă este benefic pentru digestie în timp ce dormitul pe spate sau pe o parte poate provoca probleme de respiraţie, cum ar fi sforăitul.
Un alt studiu, care a inclus 300 de adulţi, a dezvăluit că partea proastă a patului chiar există, aceasta fiind partea dreaptă.
Peste 25% dintre cei care dorm pe partea stângă a patului au o viziune mult mai optimistă despre viaţă, în timp ce doar 18% dintre cei care dorm pe partea stângă a patului au aceleaşi convingeri, 66% dintre cei care dorm pe partea stângă a patului consideră că sunt mai calmi în timpul situaţiilor de criză.
Studiul realizat de revista Dreaming a prezentat faptul că persoanele care dorm pe burtă au declarat că au foarte des vise erotice.
Citeşte şi: De ce vorbesc oamenii în somn
Citeşte şi: Cofeina nu mai are aproape niciun efect în cazul deprivării de somn pe parcursul mai multor zile
Citeşte şi: Motivul pentru care oamenii au spasme în somn
Citeşte şi: STUDIU: Persoanele care dorm alături de animalele lor de companie beneficiază de un somn mai bun
Citeşte şi: Aplicaţie smartphone pentru depistarea apneei în somn, sindrom subdiagnosticat în România
Citeşte şi: STUDIU: Tulburările de somn, la fel de dăunătoare ca fumatul în declanşarea crizelor cardiace şi AVC
Citeşte şi: Îmbătrânirea prematură a creierului, prevenită cu 7 ore de somn, lectură şi o alimentaţie sănătoasă
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: De ce vorbesc oamenii în somn
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe