De la FICŢIUNE la realitate: ARMA care OPREŞTE curentul electric, testată cu succes - FOTO

Arma viitorului care constă într-o rachetă ce lansează atacuri pe cale electromagnetică a fost testată cu succes, în premieră, de către compania Boeing. Aceasta este capabilă să lase un întreg oraş fără aparatele electrice, sistemele de comunicaţie şi, în final, fără curent electric.

Urmărește
7937 afișări
Imaginea articolului De la FICŢIUNE la realitate: ARMA care OPREŞTE curentul electric, testată cu succes - FOTO

De la FICŢIUNE la realitate: ARMA care OPREŞTE curentul electric, testată cu succes - FOTO

Cercetătorii în domeniul armamentelor au reuşit să creeze o armă care poate fi folosită în viitor pentru a pune la pământ orice sistem de comunicaţie din lume bazat pe electricitate.

Cu ajutorul unei rachete ce poate fi lansată dintr-un avion, clădiri guvernamentale sau centre de comunicaţii pot fi complet afectate de pulsul electromagnetic pe care racheta îl emite. Cercetătorii care au inventat racheta susţin că această armă nu afectează în niciun fel sănătatea oamenilor, scrie Daily Mail în ediţia sa electronică.

Se crede că această rachetă şi sistemul ei sunt suficient de puternice pentru a reuşi să penetreze buncărele subterane din Iran. Cu toate acestea, experţii se tem că, ajunsă în mâinile cui nu trebuie, arma poate produce pagube semnificative.

Compania Boeing a testat această rachetă în Utah, Statele Unite ale Americii, unde a fost lansată asupra unui centru de antrenament. Testul a fost catalogat drept un succes, deoarece arma a reuşit să închidă toate sistemele electronice de comunicare din acest centru. Mai mult de atât, Boeing susţine că testul a fost atât de bun, încât până şi camera amplasată pe avionul care a lansat racheta şi trebuia să filmeze procesul s-a închis.

Din motive de securitate Boeing nu a făcut public niciun material video din timpul testului.

"Această armă deschide o nouă eră. Putem lovi orice ţintă dorim cu ajutorul acestei rachete. Cunoaştem toate capabilităţile armei şi ne dorim să reuşim implementarea ei cât mai repede. Foarte multe ţări din ziua de astăzi depind de curentul electric pentru comunicaţii şi multe alte procese, aşa că arma chiar îşi are rostul", a declarat Keith Coleman, managerul în cadrul programului de testare a rachete, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici