Doctor pneumolog: Bolnavii de coronavirus trebuie să stea pe burtă. Motivul este extrem de simplu

  • Dr. Mangala Narasimhan, director regional al departamentului care se ocupă de urgenţe în cadrul Northwell Health, afirmă că bolnavii în stare gravă de coronavirus, care necesită ventilare artificială, trebuie asezaţi pe burtă
  • Explicaţia acesteia este simplă: în acest fel plămânii se pot oxigena mai bine
  • Dr. Mangala Narashimhan a observat acest lucru după ce a procedat aşa cu un pacient
Urmărește
6699 afișări
Imaginea articolului Doctor pneumolog: Bolnavii de coronavirus trebuie să stea pe burtă. Motivul este extrem de simplu

Doctor pneumolog: Bolnavii de coronavirus trebuie să stea pe burtă. Motivul extrem de simplu invocat de acesta

Pacienţii în stare gravă, care au nevoie de intubare şi suport artificial pentru a respira, ar trebui aşezaţi pe burtă. Asta susţin dr. Mangala Narasimhan şi dr. Kathryn Hibbert, de la Northwell Healh, o reţea cu 23 de spitale în New York, respectiv Massachusetts General Hospital, potrivit CNN.
 
CNN publică şi explicaţiile oferite de respectivii specialişti. Acestea sunt foarte simple şi ţin de capacitatea plămânilor de a se încărca cu mai mult oxigen.
 
"Salvăm vieţi în felul ăsta, sută la sută", a spus Narasimhan, potrivit CNN.
 
"Odată ce vezi că funcţionează, mai încerci şi a doua oară, apoi observi că merge aproape imediat", a adăugat şi dr. Kathryn Hibbert.
 
În urmă cu şapte ani, o echipă de specialişti francezi a publicat în New England Journal of Medicine concluziile unui studiu, în care notau şansele de deces la pacienţii cu probleme respiratorii acute s-au diminuat atunci când aceştia au fost poziţionaţi pe burtă. Este vorba despre pacienţii care prezentau nevoia de intubare, fiind incapabili să respire singuri.
 
CNN dă exemplul unui pacient de la Long Island Jewish Hospital, a cărui saturaţie în oxigen, valoare care măsoară oxigenul din sânge, a crescut de la 85% la 98%.
 
"Poziţionând pacienţii pe burtă deschidem practic părţi ale plămânilor", a mai spus Kathryn Hibbert.
 
Partea negativă a acestui aspect, scrie sursa citată, este că pacienţii în cauză trebuie sedaţi mai mult, ceea ce înseamnă că trebuie să stea mai mult la terapie intensivă.
 
Doctorii de la Rush University Medical Center studiază dacă într-adevăr această abordare este eficientă şi în cazul pacienţilor care nu au nevoie de ventilare artificială cu ajutorul unui aparat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici