Energie electrică din craterul vulcanilor: Marea Britanie vrea să se asocieze cu Islanda pentru exploatarea resurselor geotermice

Marea Britanie vrea să beneficieze de resursele geotermice din Islanda şi negociază instalarea unor cabluri submarine destinate transportului de electricitate între cele două ţări, a declarat joi Charles Hendry, secretar de stat responsabil cu Energia.

Urmărește
321 afișări
Imaginea articolului Energie electrică din craterul vulcanilor: Marea Britanie vrea să se asocieze cu Islanda pentru exploatarea resurselor geotermice

Energie electrică din craterul vulcanilor: Marea Britanie vrea să se asocieze cu Islanda pentru exploatarea resurselor geotermice (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

"Am vrea să ne asociem cu Islanda, deoarece această ţară deţine numeroase resurse geotermice şi le poate exporta la scară mare", a explicat Hendry.

"Suntem în continuare la stadiul de negocieri, dar la sfârşitul lunii mai voi efectua o vizită în Islanda pentru a continua negocierile începute anul trecut", a adăugat el.

Mii de kilometri de cabluri submarine vor fi necesare pentru ca Marea Britanie să poată obţine energie de la vulcanii islandezi. Aceste cabluri submarine permit efectuarea transportului de energie cu un nivel slab de emisii de carbon.

Marea Britanie a fost întotdeauna independentă în domeniul resurselor, dar acestea se epuizează, iar "secolul al XXI-lea este, fără nicio îndoială, momentul explorării acestor metode de exploatare a energiei", a adăugat ministrul.

Marea Britanie a instalat deja cabluri care îi asigură legătura cu Olanda şi Franţa şi caută să îşi extindă reţeaua.

"Vom ajunge să fim tot mai dependenţi de resurse provenind de la vecinii noştri, în special în ceea ce priveşte electricitatea. Este necesar să ne diversificăm, pentru a nu fi dependenţi de un singur tip de energie", a mai declarat secretarul de stat pentru Energie.

Negocieri sunt de asemenea în curs în vederea asigurării unei legături între Marea Britanie şi insula engleză Alderney din Canalul Mânecii. În opinia lui Charles Hendry, "încheierea unui acord va reprezenta o oportunitate importantă, deoarece coastele insulei pot oferi cantităţi enorme de energie produsă de maree".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici