- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (14.03.2017, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Este mai rapid să staţionezi sau să urci pe scările rulante? Răspunsul găsit de cercetători după şase luni de studii este SURPRINZĂTOR
În mod surprinzător, rezultatele unui studiu obţinute la cererea Freedom of Information au arătat că, în unele cazuri, este mai bine şi mai eficient să staţionezi pe scările rulante decât să urci, informează jurnaliştii de la Business Insider.
Urmărește
1337 afișări
Este mai rapid să staţionezi sau să urci pe scările rulante? Răspunsul găsit de cercetători după şase luni de studii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Staţionare pe dreapta sau pe stânga? La metroul londonez regulile sunt foarte clare: se stă pe partea dreaptă şi se urcă pe stânga.
Acest lucru înseamnă că oamenii care sunt pregătiţi să urce se pot deplasa mai repede între staţii, dar înseamnă şi că, în perioadele de maximă aglomeraţie, sunt cozi mari la urcarea pe partea dreaptă pentru staţionare, ceea ce înseamnă că porţiunea stângă rămâne prea puţin folosită.
Cu alte cuvinte, este ineficient, scrie Gândul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Cercetătorii au vrut să afle dacă ar fi mai eficient ca oamenilor să li se spună să stea pe ambele părţi ale scărilor rulante şi dacă acest lucru ar putea avea ca rezultat deplasarea mai rapidă între staţii. Într-un proces de şase luni, aceştia i-au instruit pe participanţii la studiu să facă exact acest lucru: să stea.
Desigur, într-o lume ideală, cel mai eficient ar fi ca oamenii să circule pe ambele sensuri tot timpul. Dar acest lucru, evident, nu se va întâmpla, pentru că unii au probleme de acces, însemnând că nu pot să urce scările, în vreme ce alţii pur şi simplu aleg să staţioneze.
Rezultatul: este mult mai bine să staţionezi (în perioadele de maximă aglomeraţie). Potrivit Gizmodo, concluziile au revelat că atunci când staţiile sunt aglomerate, mai mulţi oameni au reuşit să urce într-o unitate dată de timp atunci când toată lumea a staţionat. Pe scările în care s-a aplicat această metodă au circulat 151 de pasageri pe minut, în vreme ce acolo unde oamenilor le-a fost permisă şi deplasarea au ajuns pe partea cealaltă 115 pe minut.
„Acest lucru indică faptul că, în perioadele foarte aglomerate, ar fi mult mai bine ca toţi călătorii să stea, pe ambele părţi ale scărilor", au precizat realizatorii studiului.
Totuşi, atunci când staţiile sunt mai puţin aglomerate, diferenţa nu este atât de mare, rezultatele arătând că pentru până la 100 de pasageri pe minut corelaţia între proporţia celor care urcă şi numărul celor care staţionează nu este semnificativă. În fapt, în perioadele de linişte, staţionarea pe ambele părţi ar putea duce chiar la scăderea eficienţei, pentru că nimeni nu aşteaptă urcarea, iar cei care vor să se deplaseze mai repede sunt blocaţi.
Citeşte şi: Ora IDEALĂ la care să bei cafea
Citeşte şi: SFATURI de alimentaţie sănătoasă pentru cei care lucrează la birou. Ce recomandă nutriţioniştii
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe