Expert chinez, despre asemănările coronavirusului cu HIV. Cum acţionează cele două în organism

  • Lu Lu, de la Fudan University of Shanghai, şi Jang Shibo, de la New York Blood Centre, susţin că au găsit asemănări între SARS-CoV-2 şi HIV
  • Potrivit acestora, atât SARS-CoV-2, cât şi HIV atacă celulele sistemului imunitar
  • Limfocitele T sunt celule cu rol central în imunitatea mediată celular. Sunt numite aşa pentru că se formează în Timus
Urmărește
5589 afișări
Imaginea articolului Expert chinez, despre asemănările coronavirusului cu HIV. Cum acţionează cele două în organism

Expert chinez, despre asemănările coronavirusului cu HIV. Cum acţionează cele două în organism

Cercetătorii chinezi de la Shanghai şi New York au descoperit similarităţi între acţiunea SARS-CoV-2 şi cea a HIV. Doctorii Lu Lu, de la Fudan Unviersity of Shanghai, şi Jang Shibo, de la New York Blood Center, împreună cu echipele lor, au observat că SARS-CoV-2 acţionează asupra sistemului imunitar într-un fel în care o face şi HIV-ul.
 
Potrivit acestora, SARS-CoV-2 atacă sistemul imunitar al celor pe care îi îmbolnăveşte, ţintind limfocitele T, exact cele cu rol de identificare şi eliminare a patogenilor externi care intră în corp. Practic, spun cercetătorii, SARS-CoV-2 atacă mai întâi "paznicii".
 
Oamenii de ştiinţă au procedat prin a izola o celulă infectată, în membrana căreia au dat o gaură şi au injectat o toxină. Respectiva toxină a dus la separarea virusului de celulă. Spre surprinderea lor, celula T a devenit apoi din nou victimă a virusului, acesta legându-se din nou la ea.
 
"Genele virusului a intrat în celula T, pe care au luat-o ostatic, anihilându-i funţia de protecţie a organismului", scrie South China Morning Post.
 
Acelaşi experiment a fost făcut pe virusul SARS apărut în 2003, iar cercetătorii au observat că acesta nu a avut aceeaşi capacitate.
 
Cercetătorii în cauză au evocat "noi idei despre mecanismele patogenilor şi intervenţiile terapeutice", publicând un articol ştiinţific în Cellular & Molecular Immunology.
 
Pe de altă parte, spun experţii chinezi, nu a fost observată o replicare a coronavirusului în acelaşi mod în care a fost identificată în cazul HIV, care are capacitatea de a transforma celulele T în aşa numite "fabrici", unde se copiază şi atacă apoi alte celule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici