Favorizează mâncarea prăjită apariţia cancerului? Concluzia la care a ajuns un chimist

Acrilomida este o moleculă toxică care creşte riscul apariţiei cancerului. Aceasta se formează în timpul prăjirii sau coacerii alimentelor bogate în carbohidraţi. Chimistul Simon Cotton a analizat riscurile ingerării acestor alimente.

Urmărește
3586 afișări
Imaginea articolului Favorizează mâncarea prăjită apariţia cancerului? Concluzia la care a ajuns un chimist

Favorizează mâncarea prăjită apariţia cancerului? Concluzia la care a ajuns un chimist

Conform Descoperă.ro, motivul pentru care cunoaştem potenţialul pericol al acrilomidelor a fost descoperit într-un tunel subteran. Acum 20 de ani, muncitorii lucrau pe creasta Hallendsas din peninsula Bjare (sudul Suediei). Muncitorii au fost testaţi pentru a vedea dacă nivelul moleculei de acrilomida din sânge era normal, prin analizarea unui grup de control. Testele au demonstrat că cei din grupul de control aveau un nivel crescut de acrilomide în sânge. În primă fază, experţii au considerat că sursa sunt burgerii. Nivelul crescut de acrilomide a fost descoperit în produsele care conţineau cartofi prăjiţi, precum şi în cafea.

Nu contează dacă mâncarea este organică sau nu, modul de preparare contează. Acrilomidele se formează în reacţiile dintre amino-acizi naturali şi carbohidraţi. Aceştia nu se regăsesc în mâncarea negătită sau fiartă. Lactatele, carnea sau peştele nu conţin în general acrilomide. Astfel, o regulă de aur a luat naştere, mâncarea trebuie gătită până devine aurie, nu neagră.

Pentru a evita formarea acrilomidelor, mâncarea ar trebui gătită la temperaturi scăzute, însă prin această metodă bacteriile nu pot fi distruse, aşa că riscul intoxicaţiilor alimentare creşte.

Deşi cercetătorii au identificat sursa acrilomidelor, aceştia nu au stabilit că este cancerigenă pentru oameni atunci când este consumată în cantităţi mici.

Sursa: http://bit.ly/2bhE11R.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici