- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (20.11.2010, 15:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fumatul pasiv, asociat cu riscul de deficienţe auditive
Persoanele expuse la fumul provenit de la ţigările altor persoane se confruntă cu un risc sporit de a suferi din cauza unor deficienţe auditive, potrivit unui studiu publicat în revista Tobacco Control, informează bbc.co.uk.
Urmărește
32 afișări
Fumatul pasiv, asociat cu riscul de deficienţe auditive (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Potrivit unor studii anterioare, oamenii de ştiinţă ştiau deja că persoanele care fumează riscă să sufere de deficienţe auditive.
Însă concluziile acestui studiu recent, realizat pe un eşantion de peste 3.000 de voluntari americani, sugerează faptul că acest risc există şi pentru fumătorii pasivi.
Oamenii de ştiinţă consideră că fumul de ţigară poate să întrerupă fluxul sangvin de la nivelul capilarelor din ureche. În acest fel, organul auditiv este privat de oxigen, iar acest lucru conduce la o acumulare de reziduuri nocive, care declanşează deficienţe auditive.
Această vătămare a urechii interne este diferită de cele cauzate de expunerea la zgomot sau de procesul de îmbătrânire.
Cercetătorii de la University of Miami şi de la Florida International University au analizat rezultatele unor teste de măsurare a capacităţii auditive, realizate pe un eşantion de 3.307 voluntari nefumători - unii dintre aceştia erau foşti fumători, iar alţii nu au fumat niciodată.
Testele au monitorizat reacţiile auditive ale voluntarilor atunci când au fost expuşi la sunete cu frecvenţe înalte, medii şi joase.
Pentru a măsura nivelul de expunere la fumatul pasiv, voluntarii au efectuat câteva teste sangvine, cu ajutorul cărora cercetătorii au monitorizat prezenţa în sânge a unui derivat al nicotinei, denumit cotinină, sintetizat de corpul uman atunci când organismul intră în contact cu fumul de ţigară.
În urma acestor teste, savanţii americani au ajuns la concluzia că fumătorii pasivi sunt mult mai expuşi la riscul de a prezenta deficienţe auditive, comparativ cu persoanele nefumătoare. În unele cazuri, deficienţele pot fi atât de grave, încât fumătorii pasivi pot întâmpina dificultăţi serioase atunci când trebuie să poarte o conversaţie, în prezenţa unui zgomot de fond.
Potrivit autorilor acestui studiu, fumatul pasiv creşte cu 33% riscul de pierdere a auzului - în cazul tuturor frecvenţelor de sunet.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe