Fie că este vorba de o durere a articulaţiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceri neplăcute, studiile ştiinţifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele, legumele, condimentele şi seminţele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au şi propietăţi anti-inflamatorii! În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea şi porumbul) pot cauza inflamaţii, există dovezi că altele le pot preveni şi ameliora.
Iată o listă cu cele mai puternice alimente care ameliorează durerile de orice fel, potrivit CSID.
Ghimbir
Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analgezic şi un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efect adeverse.
Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminuează durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuşi toxici cunoscuţi că provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul articulaţiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulaţiile dureroase şi muşchi.