În 2030 vom vedea mamuţi la Grădină zoologică sau în rezervaţii, spun oamenii de ştiinţă

Oamenii de ştiinţă vor să readucă la viaţă mamutul lânos în maxim 4 ani.

Urmărește
4802 afișări
Imaginea articolului În 2030 vom vedea mamuţi la Grădină zoologică sau în rezervaţii, spun oamenii de ştiinţă

Membeth, Wikipedia Commons

Mamutul lânos mort de mult va fi readus la viaţă până în 2027, spune Colossal, compania de biotehnologie care intenţionează să lucreze activ în a readuce la viaţă şi pasărea Dodo. 

Anul trecut, firma din Dallas a obţinut o finanţare suplimentară de 60 de milioane de dolari pentru a continua munca mamut de editare genetică pe care a început-o în 2021. Dacă va avea succes, Colossal nu numai că va aduce înapoi o specie dispărută, dar îl va reintroduce în acelaşi ecosistem în care a trăit cândva, într-un efort de a lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit unui post recent Medium, preluat de MSM.

Ultimele exemplare au murit în Siberia, acum 3000-4000 ani, pe vremea construirii piramidelor egiptene de la Giza.

Colossal numeşte vastele modele de migraţie ale mamutului lânos drept o parte activă a menţinerii sănătăţii şi ecosistemului din mediul arctic, astfel încât readucerea animalului la viaţă poate avea un impact benefic asupra sănătăţii ecosistemului lumii. În timp ce Colossal spera iniţial să reintroducă mamutul lânos în Siberia, compania poate explora alte opţiuni din cauza războiului Rusiei în Ucraina.  

ADN-ul mamutului lânos se potriveşte în proporţie de 99,6% cu cel al elefantului asiatic, ceea ce îl face pe Colossal să creadă că este pe drumul cel bun spre atingerea obiectivului său. 

Prin editarea genelor, oamenii de ştiinţă Colossal vor crea în cele din urmă un embrion de mamut lânos. Ei vor implanta embrionul într-un elefant african pentru a profita de dimensiunea acestuia şi a-i permite să nască noul mamut lânos. Scopul final este de a repopula apoi părţi din Arctica cu noul mamut lânos şi de a întări viaţa plantelor locale cu modelele de migraţie şi obiceiurile alimentare ale speciei. 

Dacă proiectul va reuşi, Colossal va readuce la viaţă pasărea dodo şi tigruş tasmanian. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici