- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.09.2010, 14:48)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În România se fac anual de 10 ori mai puţine fertilizări in vitro decât în Europa de Vest
În România se fac aproximativ 5.000 pe proceduri de fertilizare in vitro pe an, de zece ori mai puţine decât în Europa de Vest, potrivit unor statistici oficiale prezentate, miercuri, de compania MedLife.
Urmărește
70 afișări
În România se fac anual de 10 ori mai puţine fertilizări in vitro decât în Europa de Vest (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)
Rata de infertilitate, atât masculină cât şi feminină, este în creştere din cauza incidenţei crescute a bolilor cu transmitere sexuală, a vârstei tot mai înaintate de concepţie, precum şi a modificărilor de comportament social şi alimentar, se arată într-un comunicat de miercuri al companiei MedLife.
În România, 30 la sută dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungând la 50 la sută în cazul femeilor cu vârsta de peste 40 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
"Din păcate, însă, 56% dintre femeile care suferă de această problemă nu se adresează medicului. Sperăm ca prin extinderea Centrului de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană să venim în sprijinul acestor femei şi a partenerilor lor, ajutându-i să înţeleagă că în zilele noastre infertilitatea este o afecţiune care se poate trata şi să găsim împreună soluţia optimă pentru tratament", a spus Dragoş Albu, medic coordonator al Centrului MedLife.
Conform ultimelor date oficiale, citate de MedLife, în România există în acest moment 15 centre acreditate unde se realizează proceduri de fertilizare in vitro (FIV), aproximativ 5.000 de cicluri efectuându-se anual în toată ţara. Majoritatea centrelor realizează 100-150 de astfel de cicluri pe an. Prin comparaţie, în Franţa există peste 150 de centre de fertilizare in vitro, unde se realizează în total peste 40.000 de cicluri FIV pe an, a precizat sursa citată.
Centrul de Medicină Materno-Fetală din Capitală, parte a grupului MedLife, realizează mare parte a procedurilor FIV, iar recent a fost creat şi un Departament de Reproducere Umană, devenind primul serviciu integrat de Medicină Reproductivă din România, au adăugat reprezentanţii MedLife.
În centru lucrează o echipă multidisciplinară formată din specialişti în reproducere umană asistată şi care oferă servicii de chirurgie reproductivă, endocrinologie reproductivă, embriologie, andrologie, genetică, psihologie şi urologie.
Statisticile internaţionale din domeniu arată că numărul de cicluri de tratament reproductiv a crescut în ţările dezvoltate cu 5-10% pe an, în ultimii cinci ani.
Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa însumează 56 la sută din toate ciclurile de tratament iniţiate în spaţiul european, cu cifre variind între aproximativ 44.000 şi 66.000 de tratamente pe an. La nivel mondial, Europa deţine primul loc în domeniul reproducerii umane asistate, totalizând aproximativ 54 la sută din numărul de tratamente specifice iniţiate în lume, a mai precizat sursa citată.
Medicii spun că rata de succes este de 35-40 la sută în cazul fertilizării in vitro, pondere valabilă şi în cazul procedurilor iniţiate în România şi în cadrul Centrului de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană al MedLife.
La acest centru, primul de acest gen din România, preţurile variază între 1.700 de euro pentru fertilizarea in vitro şi 250-300 de euro pentru inseminarea artificială.
"Comparând statisticile internaţionale cu cele de la nivel local, observăm cu uşurinţă potenţialul imens al acestui segment medical - reproducerea umană asistată - în România, acesta fiind încă la început de drum. Din acest motiv, noul Centru de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană aduce mai multe noutăţi pe piaţa din România: crearea primului serviciu de andrologie, posibilitatea efectuării de fertilizare in vitro cu ICSI la pacienţii cu azoospermie obstructivă prin puncţie testiculară, diagnosticul genetic preimplantaţional, abordarea multidisciplinară a pacientelor cu avorturi recurente", a adăugat Dragoş Albu, medic coordonator al Centrului de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană din cadrul MedLife, citat în comunicat.
MedLife vizează extinderea centrului de fertilizare in vitro şi la nivel local, în oraşele în care există deja clinici ale companiei, respectiv la Braşov, Cluj şi Timişoara. Reprezentanţii MedLife estimează că numărul persoanelor care apelează la astfel de servicii se va dubla sau chiar tripla odată cu deschiderea acestor centre.
În cei doi ani de activitate individuală, fostul Centru de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife a înregistrat peste 1.500 de cupluri infertile tratate sau aflate în curs de tratament, au adăugat reprezentanţii companiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10