La ce obiceiuri trebuie să renunţi atunci când mergi la sală

Persoanele care încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos şi merg la sală în fiecare săptămână fac probabil cel puţin una dintre celele mai frecvente greşeli întâlnite la antrenamente.

Urmărește
15219 afișări
Imaginea articolului La ce obiceiuri trebuie să renunţi atunci când mergi la sală

La ce obiceiuri trebuie să renunţi atunci când mergi la sală (Imagine: Lucian Alecu / Mediafax)

 Huffington Post a alcătuit o listă cu obiceiurile la care trebuie să renunţi şi cu ce trebuie să le înlocuieşti.

1. Bicicleta eliptică. Pe lângă faptul că e un aparat plictisitor, astfel că te poate demoraliza în timp, bicicleta eliptică este şi destul de ineficientă, pentru că nu foloseşte mişcări naturale ale corpului. Antrenamentele care utilizează astfel de mişcări, cum ar fi săriturile sau alergatul, sunt mult mai folositoare pentru tonifierea muşchilor. În plus, spre deosebire de banda de alergat cu care trebuie să ţii pasul, pe bicicleta eliptică poţi să slăbeşti ritmul fără să îţi dai seama.

2. Antrenamente lungi la intensitate scăzută. Când vine vorba de antrenamente, încet şi sigur nu e soluţia câştigătoare. În loc să lucrezi o oră la un nivel uşor sau moderat, propune-ţi să exersezi timp de jumătate de oră, non-stop. Poţi lua pauze scurte de 30 de secunde - un minut între exerciţii, dar nu pierde timpul. Efortul maxim timp de jumătate de oră este mai eficient decât efortul la jumătate din capacitate timp de o oră.

3. Tragerile de timp. Încearcă să fii cât mai eficient posibil. Nu îţi aranja părul în oglindă între exerciţii, nu îţi suna prietenii şi nu posta fotografii cu tine între repetări. Pregăteşte-ţi un program exact, scrie-l pe hârtie şi ţine-te de el. Nu uita pentru ce te-ai dus la sală, nu eşti la plimbare. Cu cât te abaţi mai puţin de la scopul principal, cu atât îl vei atinge mai repede.

4. Prea mult cardio, prea puţin antrenament de forţă.  Dar cardio arde mai multe calorii, nu? Într-adevăr, o sesiune de o oră pe banda de alergat poate să consume chiar şi 400 de calorii, dar cifrele nu sunt totul. O sesiune rapidă şi intensă de antrenament de forţă îţi va creşte şi ritmul cardiac şi îţi va dezvolta şi musculatura. Creşterea masei musculare îţi va determina muşchii să cosnume mai multe calorii, chiar şi atunci când nu te antrenezi.

5. Hidratarea cu băuturi energizante. Băuturile sportive te revigorează rapid, dar nu uita că sunt pline de zahăr şi, implicit, de calorii. Pentru o sesiune normală de antrenament, apa ar trebui să fie să fie prima alegere pentru hidratare. În caz că eşti extenuat la sfârşitul programului, poţi să încerci să te încarci cu energie înainte de sală. O masă uşoară cu 45 de minute înaintea antrenamentului ar trebui să rezolve problema şi să înlocuiască energizantele. Încearcă untul de migdale cu pâine prăjită.

6. Repetarea aceloraşi exerciţii de fiecare dată. Chiar dacă stabilirea unei rutine zilnice pare calea uşoră de a te adapta la un stil de viaţă sănătos, repetarea aceloraşi exerciţii în fiecare zi nu este recomandată. Organismul se obişnuieşte rapid cu noile cerinţe şi, în timp, ajunge să folosească jumătate din energia pe care o utiliza iniţial pentru a le duce la bun sfârşit. Dacă îţi schimbi programul de exerciţii în fiecare zi, îţi păcăleşti corpul să ardă mai multe calorii şi eviţi şi pericolul de a te plictisi şi a renunţa la sală.

7. Mersul la sală de unul singur. Când exersezi singur ai timp să asculţi muzică, să te relaxezi după o zi obositoare şi te poţi concentra mai bine la ce ţi-ai propus. Totuşi, e indicat să găseşti încă o persoană care să te însoţească la sală. Când lucrezi cu un partener e mult mai puţin probabil să lipseşti de la antrenamente. Totodată, majoritatea oamenilor se simt motivaţi de puterea competiţiei. Când prietenul tău aleargă 25 de minute, nu simţi nevoia să alergi măcar tot atât?

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici