- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (05.03.2014, 06:57)
- Ion Gaidau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA: Cooperarea spaţială ruso-americană decurge normal, în pofida crizei din Ucraina
Cooperarea dintre Statele Unite şi Rusia în programul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) decurge normal, în pofida crizei ucrainene, a afirmat marţi patronul NASA, Charles Bolden, citat de AFP.
Urmărește
235 afișări
NASA: Cooperarea spaţială ruso-americană decurge normal, în pofida crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Pentru moment, relaţiile noastre cu ruşii decurg normal. Parteneriatul dintre Statele Unite şi Rusia pentru spaţiu rămâne intact", a declarat el, răspunzând unei întrebări legate de impactul crizei din Ucraina asupra cooperării spaţiale americano-ruse.
"Astronauţii noştri îşi continuă antrenamentul în Oraşul Stelelor (în apropiere de Moscova), iar unul dintre astronauţii americani aflaţi la bordul ISS urmează să se întoarcă la sfârşitul lunii", a continuat Bolden.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
În funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina, NASA este pregătită să ia măsuri, a precizat Bolden. "Dar, pentru moment, nu vedem niciun motiv să o facem", a subliniat el.
Începând din iulie 2011, NASA depinde exclusiv de capsulele ruseşti Soyuz - care au trei locuri - pentru a-şi trimite astronauţii la bordul ISS şi plăteşte Rusiei suma de 50 de milioane de dolari pentru un loc la bordul acestor vehicule.
În proiectul de buget pe anul 2015, supus marţi în Congres, administraţia preşedintelui Barack Obama solicită 848 de milioane de dolari pentru un parteneriat cu sectorul privat american, între care grupurile Boeing şi Space X, privind dezvoltarea unor capsule care să poată transporta astronauţi la bordul ISS şi să pună capăt până la orizontul lui 2016 dependenţei Statelor Unite de Rusia.
Grupul american de zboruri private spaţiale American Spaceflight Federation s-a felicitat marţi, într-un comunicat, în legătură cu proiectul de buget propus pe anul 2015, care, potrivit companiei, arată "sprijinul continuu al administraţiei Obama pentru zborurile spaţiale comerciale".
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe