- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- SAN FRANCISCO, (16.09.2009, 19:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi "arme" împotriva stafilococului auriu, descoperite de medici
Noi tratamente promiţătoare împotriva stafilococului auriu, o bacterie rezistentă la mai multe tipuri de antibiotice, care, anual, face mai multe victime decât SIDA în SUA, au fost prezentate la Congresul mondial asupra maladiilor infecţioase (ICAAC), marţi, la San Francisco, relatează AFP.
Urmărește
17973 afișări
Noi "arme" împotriva stafilococului auriu, descoperite de medici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Rădăcinile de stafilococ auriu rezistente la meticilină provoacă peste 60% din totalul infecţiilor nosocomiale (contractate de un pacient în timpul unui tratament medical) din Statele Unite.
Incidenţa lor a crescut şi în afara centrelor medicale, în cluburile de sport şi în închisori, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Stafilococul a fost pentru prima oară descoperit şi în eşantioane de nisip şi în mostrele de apă recoltate de pe mai multe plaje publice de pe coasta de vest americană, potrivit unui studiu prezentat la cea de-a 49-a conferinţă anuală organizată de ICAAC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Procentul de infecţii nosocomiale provocate de stafilococul auriu rezistent la meticilină a crescut de la 2%, în 1974, la 22%, în 1995, şi la 63%, în 2004, au declarat reprezentanţii CDC.
Stafilococul auriu, contractat adeseori în urma unei răni la nivelul epidermei, atacă organe interne, precum rinichii şi inima, provocând o febră puternică.
Experţii consideră că 20% din totalul persoanelor infectate cu acest agent patogen decedează, numărul victimelor ajungând la circa 19.000 în fiecare an, numai în Statele Unite.
În Uniunea Europeană, peste trei milioane de persoane sunt afectate anual de aceste infecţii şi câteva zeci de mii dintre pacienţi decedează anual.
"Principalele tipuri de antibiotice noi (76 în total) care au fost prezentate în acest an la congresul ICAAC au ca scop anihilarea rezistenţei sporite a stafilococului auriu", a explicat Karen Bush, profesor de biochimie la Universitatea din Indiana.
Experta americană a citat două noi tipuri de antibiotice experimentale, pe care le consideră promiţătoare. Primul dintre ele, denumit ACH.490, pus la punct de compania biofarmaceutică americană Achaogen, a trecut deja un prim test clinic, pe 32 de pacienţi. Cel de-al doilea, produs de societatea Calixa Therapeutics Inc., se numeşte CXA-101.
Alte companii farmaceutice au recurs la surse exotice pentru a descoperi noi molecule capabile să distrugă acest stafilococ.
Compania indiană Piramal Life Sciences Limited a anunţat, la acest congres, că a descoperit un microorganism, provenind dintr-un burete de mare, care produce pe cale naturală un antibiotic extrem de puternic.
Descoperirea recentă a unei molecule simple, formată dintr-un atom de oxigen şi un atom de azot, care joacă un rol cheie în rezistenţa agenţilor patogeni în faţa antibioticelor, ar putea deschide calea către descoperirea unor noi tratamente mai eficiente.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe