- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CANBERRA, (01.12.2012, 07:34)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O genă care activează sistemul imunitar pentru a opri infecţiile, descoperită de cercetători
O genă care decide momentul în care sistemul imunitar trebuie să se activeze, pentru ca organismul să înceapă să lupte contra infecţiilor, şi care ar putea controla virusul HIV, hepatita şi tuberculoza, a fost descoperită de oamenii de ştiinţă australieni.
Urmărește
1641 afișări
O genă care activează sistemului imunitar pentru a opri infecţiile, descoperită de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Această genă, denumită Arih2, este esenţială pentru supravieţuirea embrionului. Cercetătorii au descoperit faptul că ea controlează funcţionarea sistemului imunitar, luând decizii de o importanţă critică, precum stabilirea momentului cel mai oportun pentru activarea sistemului imunitar, ca acesta să reacţioneze la o infecţie din organism, informează dailymail.co.uk.
Descoperirea ar putea fi folosită pentru punerea la punct a noi tratamente contra infecţiilor care "copleşesc" sistemul imunitar, precum cele cu HIV, sau a altor maladii care cauzează inflamaţii cronice, precum artrita reumatoidă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
Vreme schimbătoare în România până în prima parte a lunii decembrie
-
Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Budapesta
Gena a fost descoperită în celule dendritice de o echipă de cercetători de la Walter and Eliza Hall Institute din Australia. Aceste celule acţionează ca un sistem de atenţionare timpurie, care dă "alarma" dacă detectează organisme străine în corp.
"Gena Arih2 este responsabilă cu cea mai importantă şi fundamentală decizie pe care sistemul imunitar trebuie să o ia - dacă o reacţie imunitară trebuie iniţiată şi avansată sau dacă sistemul imunitar trebuie oprit, pentru a evita dezvoltarea unei inflamaţii cronice sau autoimunitare", a explicat medicul Marc Pellegrini, coordonatorul acestui studiu.
"Dacă este luată decizia greşită, organismul va sucomba fie din cauza infecţiei, fie din cauza autoimunităţii", a adăugat el.
Deşi sistemul imunitar funcţionează bine împotriva multor infecţii, anumite organisme şi-au dezvoltat mecanisme speciale pentru a scăpa sau pentru a contraataca sistemul imunitar, graţie cărora reuşesc să rămână în corp.
"Pe parcursul evoluţiei, anumite organisme şi-au creat mecanisme prin care obosesc până la epuizare sistemul nostru imunitar, până când acesta se opreşte singur. Aşa se întâmplă în cazul infecţiei cu HIV, cu virusul hepatic şi cu cel al tuberculozei", a spus profesorul australian.
"Aceste organisme contrează reacţia imunitară - obosind celulele T care sunt stimulate din nou şi din nou de către infecţie până când devin epuizate sau până paralizează. Graţie acestei descoperiri noi, vom putea să blocăm acele mecanisme şi să revigorăm reacţia imunitară temporar pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a distruge acele infecţii", a adăugat medicul Marc Pellegrini.
Potrivit cercetătorilor australieni, Arih2 are o structură unică, care îi permite să devină un excelent purtător al unor medicamente şi substanţe terapeutice, care să vizeze în mod direct bacteriile sau virusurile, fără să afecteze celelalte proteine din corp şi fără să cauzeze efecte secundare.
Studiul a fost realizat cu sprijinul National Health and Medical Research Council of Australia şi al guvernului statului australian Victoria.
Citește pe alephnews.ro: Fiica transgender a lui Musk nu își vede „viitorul” în SUA după victoria lui Trump: „Oamenii care au votat acest lucru nu vor ajunge nicăieri”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden se adresează națiunii după victoria lui Trump: „Am pierdut această bătălie, America visurilor voastre vă cere să vă ridicați”
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
EXCLUSIV | Scandal în familia Betty – Cătălin Vișănescu. Socrul mare a făcut ravagii! Florin Salam a intervenit decisiv
CANCAN.RO
Persoanele afectate de inundații, care au aruncat cu noroi în Regele Felipe și în Pedro Sanchez, au fost ARESTATE
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe