- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CANBERRA, (01.12.2012, 07:34)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O genă care activează sistemul imunitar pentru a opri infecţiile, descoperită de cercetători
O genă care decide momentul în care sistemul imunitar trebuie să se activeze, pentru ca organismul să înceapă să lupte contra infecţiilor, şi care ar putea controla virusul HIV, hepatita şi tuberculoza, a fost descoperită de oamenii de ştiinţă australieni.
Urmărește
1641 afișări
O genă care activează sistemului imunitar pentru a opri infecţiile, descoperită de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Această genă, denumită Arih2, este esenţială pentru supravieţuirea embrionului. Cercetătorii au descoperit faptul că ea controlează funcţionarea sistemului imunitar, luând decizii de o importanţă critică, precum stabilirea momentului cel mai oportun pentru activarea sistemului imunitar, ca acesta să reacţioneze la o infecţie din organism, informează dailymail.co.uk.
Descoperirea ar putea fi folosită pentru punerea la punct a noi tratamente contra infecţiilor care "copleşesc" sistemul imunitar, precum cele cu HIV, sau a altor maladii care cauzează inflamaţii cronice, precum artrita reumatoidă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Gena a fost descoperită în celule dendritice de o echipă de cercetători de la Walter and Eliza Hall Institute din Australia. Aceste celule acţionează ca un sistem de atenţionare timpurie, care dă "alarma" dacă detectează organisme străine în corp.
"Gena Arih2 este responsabilă cu cea mai importantă şi fundamentală decizie pe care sistemul imunitar trebuie să o ia - dacă o reacţie imunitară trebuie iniţiată şi avansată sau dacă sistemul imunitar trebuie oprit, pentru a evita dezvoltarea unei inflamaţii cronice sau autoimunitare", a explicat medicul Marc Pellegrini, coordonatorul acestui studiu.
"Dacă este luată decizia greşită, organismul va sucomba fie din cauza infecţiei, fie din cauza autoimunităţii", a adăugat el.
Deşi sistemul imunitar funcţionează bine împotriva multor infecţii, anumite organisme şi-au dezvoltat mecanisme speciale pentru a scăpa sau pentru a contraataca sistemul imunitar, graţie cărora reuşesc să rămână în corp.
"Pe parcursul evoluţiei, anumite organisme şi-au creat mecanisme prin care obosesc până la epuizare sistemul nostru imunitar, până când acesta se opreşte singur. Aşa se întâmplă în cazul infecţiei cu HIV, cu virusul hepatic şi cu cel al tuberculozei", a spus profesorul australian.
"Aceste organisme contrează reacţia imunitară - obosind celulele T care sunt stimulate din nou şi din nou de către infecţie până când devin epuizate sau până paralizează. Graţie acestei descoperiri noi, vom putea să blocăm acele mecanisme şi să revigorăm reacţia imunitară temporar pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a distruge acele infecţii", a adăugat medicul Marc Pellegrini.
Potrivit cercetătorilor australieni, Arih2 are o structură unică, care îi permite să devină un excelent purtător al unor medicamente şi substanţe terapeutice, care să vizeze în mod direct bacteriile sau virusurile, fără să afecteze celelalte proteine din corp şi fără să cauzeze efecte secundare.
Studiul a fost realizat cu sprijinul National Health and Medical Research Council of Australia şi al guvernului statului australian Victoria.
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe