- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- VANCOUVER, (19.03.2015, 12:56)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O imprimantă 3D inspirată din franciza "Terminator", prezentată în Canada - VIDEO
O imprimantă 3D inspirată din franciza cinematografică "Terminator", capabilă să producă obiecte diverse, de la componente auto la dinţi sintetici, a fost creată recent de oamenii de ştiinţă, informează bbc.com.
Urmărește
325 afișări
O imprimantă 3D inspirată din franciza "Terminator", prezentată în Canada (Imagine: Captură Video)
Procesul de funcţionare a dispozitivului, care are nevoie de lumină şi oxigen, a fost demonstrat la ediţia din 2015 a Conferinţei TED (Technology, Entertainment and Design) organizată în oraşul canadian Vancouver.
Potrivit producătorului ei, compania Carbon3D, noul tip de imprimantă poate să fabrice obiecte diverse, precum componente auto, dispozitive medicale şi pantofi.
Tehnologia ei a fost inspirată din filmul "Terminator 2", care include o scenă în care un robot T-1000 se ridică dintr-o piscină umplută cu metal lichefiat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
La Conferinţa TED 2015, maşinăria fabricată de Carbon3D a produs o minge din plastic, dintr-un rezervor de răşină, în doar 10 minute.
"În mod tradiţional, ar fi nevoie de 10 ore pentru a fabrica acest produs", a explicat Joseph DeSimone, directorul executiv al companiei Carbon3D.
După spusele sale, actualele metode de imprimare 3D prezintă câteva defecte fundamentale.
"Înainte de toate, numele este impropriu. În realitate, este vorba de imprimare 2D din nou şi din nou".
De asemenea, procesul este adeseori foarte lent. "Există ciuperci care cresc mai repede decât anumite obiecte imprimate 3D", a declarat acesta, glumind.
În plus, obiectele create de imprimantele 3D tradiţionale sunt adeseori slabe din punct de vedere mecanic, deoarece sunt compuse din straturi multiple.
Metoda inventată de Carbon3D este de 100 de ori mai rapidă şi poate să genereze obiecte complete şi solide.
Noul dispozitiv funcţionează prin aplicarea mai multor straturi de lumină şi oxigen asupra unui rezervor de răşină. Lumina întăreşte răşina, iar oxigenul opreşte procesul de întărire a acesteia.
Prin controlarea ambelor procese, răşina iniţială poate fi transformată în forme complexe.
Printre posibilele aplicaţii ale acestei invenţii se numără diverse instrumente medicale, dar şi realizarea de dinţi sintetici, care pot fi construiţi "în timp ce pacientul se află în scaunul stomatologului", spun inventatorii noii metode.
Imprimantele actuale funcţionează doar cu materiale ce au la bază diverşi polimeri, însă profesorul DeSimone spune că imprimanta Carbon3D poate să funcţioneze cu materiale "care au depăşit deja acest stadiu".
Inventatorii ei speră că produsele realizate cu această imprimantă vor putea fi comercializate în cel mult un an.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat