Oamenii de ştiinţă au descoperit un sistem care să transforme dioxidul de carbon în rocă de construcţie

slandezii urmează să construiască un sistem care să transforme dioxidul de carbon în rocă de construcţie, informează Descoperă.

Urmărește
1153 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au descoperit un sistem care să transforme dioxidul de carbon în rocă de construcţie

Oamenii de ştiinţă au descoperit un sistem care să transforme dioxidul de carbon în rocă de construcţie

Mecanismul va purta numele ,,CarbFix", va costa aproximativ 10 milioane de dolari şi va fi amplasat la o adâncime de circa 540 de metri în interiorul pământului.

Principiul după care urmează să funcţioneze sistemul a fost conceput de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Southampton. Aceştia au realizat un experiment în cadrul căruia au pompat dioxid de carbon şi o soluţie pe bază de apă în interiorul unor straturi de bazalt. A avut astfel loc o reacţie chimică, în urma căreia magneziul din rocă s-a dizolvat. A rezultat carbonat de calciu, o substanţă care acţionează în mod natural împotriva răspândirii dioxidului de carbon, informează Descoperă.

,,Dioxidul de carbon nu se mai comportă ca un gaz. De fapt, dioxidul de carbon este transformat în rocă", a declarat liderul echipei de cercetare, Jerg Matter (Universitatea din Southampton), pentru publicaţia Daily Mail.

Una dintre metodele prin care ar putea fi limitate efectele schimbărilor climatice este cea a captării dioxidului de carbon din atmosferă cu scopul de a fi folosit pentru a alimenta centralele electrice. Captarea gazului este, însă, o procedură care  ar necesita investirea unor sume de bani deosebit de mari.

Citeşte continuarea pe Descoperă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici