- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- OTTAWA, (28.08.2016, 11:10)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră mondială în medicină: prima operaţie de transfer de nerv a fost un succes
Un bărbat canadian a reuşit să-şi redobândească funcţiile mâinii paralizate după ce a fost supus primei operaţii de transfer de nerv.
Urmărește
3702 afișări
Premieră mondială în medicină: prima operaţie de transfer de nerv a fost un succes
Tim Raglin înota deseori cu familia sa în lacul din faţa casei. Acesta sărea mereu cu capul înainte, fără să păţească nimic, până la accidentul din 2007, când Raglin s-a lovit cu capul de o piatră, distrugându-şi o vertrebă din coloana cervicală, potrivit Descoperă.
Familia sa l-a scos la mal pentru a nu se îneca, însă timp de nouă ani mâinile şi picioarele sale au rămas paralizate. Raglin a fost supus unei intervenţii de transfer de nervi. Medicul Kristy Boyd de la Spitalul din Ottawa a recreat legăturile din corpul lui Raglin, conectând nervii de la coate de cele ale mâinii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
Bărbatul a aşteptat câteva luni până când nervii au început să se dezvolte, procedura l-a ajutat să-şi recapete mobilitatea mâinii stângi. După 18 luni, Raglin a reuşit să-şi mişte degetele, ca urmare a mai multor şedinţe de terapie.
,,A fost şocant. Acum chiar se mişcă, sunt o mulţime de nervi şi muşchi care devin tot mai puternici'', a declarat pacientul.
Procesul este îngreunat de faptul că muşchii lui Reglin s-au atrofiat deoarece nu au fost utilizaţi. Deoarece un alt nerv este legat de mâna sa, creierului îi va trebui ceva timp până când se va obişnui cu noua funcţie.
În ciuda provocărilor, acesta a învăţat să-şi mişte degetele prin flexarea bicepsului.
Citeşte şi: Experţii au ajuns la concluzia că oamenii inteligenţi sunt dezordonaţi, adorm târziu şi înjură mult
Citeşte şi: 7 beneficii ale consumului de pepene
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe