- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.04.2017, 10:36)
Preparatele de Paşte care pot fi un pericol pentru sănătate
Sărbătorile aduc pe masa românilor bucate alese. Medicul nutriţionist Luminţa Florea spune pentru Gândul ce putem alege din acest belşug gastronomic, tocmai pentru a nu transforma tradiţia într-o ameninţare pentru sănătatea noastră.
Urmărește
575 afișări
Preparatele de Paşte care pot fi un pericol pentru sănătate
1. Drob de pui/ curcan/ miel
"În funcţie de tipul de carne folosit pentru preparare poate fi mai uşor sau mai dificil de digerat. Conţinut caloric aproximativ: 100 g drob de pui = 130 kcal; 100 g drob de curcan = 170 kcal. Se face şi din carne de miel/ ied - 100 g drob de miel = 260 kcal; 100 g drob de ied = 220 kcal.
Se poate servi la masa de dimineaţă, prânz sau cină alături de branză, ouă fierte şi multe legume de sezon (roşii, castraveţi, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde), ca fel principal, fără garnitură de pâine'', subliniază medicul Luminţa Florea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
2. Friptura de miel/ ied la cuptor
"Dacă se foloseşte carne grasă, bine împănată cu grăsime, aceasta devine greu de digerat, cu un necesar crescut de sucuri digestive din partea stomacului şi pancreasului. Conţinut caloric aproximativ: 100 g friptură de miel = 260 kcal; 100 g friptura de ied = 220 kcal.
Se poate servi la masa de prânz ca fel principal (o porţie de 150 - 200 g), simplă sau cu o garnitură mică (100 g) de cartofi copţi la cuptor sau orez simplu, fără pâine şi alături de o salată generoasă din legume proaspete de sezon (roşii, castraveţi, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde) sau cu o salată de murături", spune medicul Luminţa Florea, informează CSID.
Citiţi mai multe pe CSID.
Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă au rezolvat unul din cele mai mari mistere cotidiene: De ce se desfac şireturile când ne deplasăm?
Citeşte şi: Sindromul Ierusalim sau tulburările psihologice care îi afectează pe turiştii care vizitează Oraşul Sfânt
Citeşte şi: Mihaela Bilic schimbă regulile: "Micul-dejun NU e recomandat celor care vor să slăbească"
Citeşte şi: Coşmarul IoT? O companie i-a dezactivat unui client uşa de la garaj după ce a criticat produsul pe Amazon
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe