- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (03.10.2011, 17:47)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ralph Steinman a murit vineri. Va rămâne laureatul premiului Nobel, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a trofeului
Canadianul Ralph Steinman, recompensat luni, alături de alţi doi cercetători, cu premiul Nobel pentru medicină pe anul 2011, pentru cercetările lor din domeniul sistemului imunitar, a murit vineri, din cauza unui cancer la pancreas, a anunţat universitatea americană pentru care lucra, citată de AFP.
Urmărește
1493 afișări
Ralph Steinman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Ralph Steinman a murit pe 30 septembrie", se afirmă în comunicatul emis de Universitatea Rockefeller, în care se precizează că savantul canadian în vârstă de 68 de ani a suferit de cancer la pancreas în ultimii patru ani de viaţă.
Comitetul care a anunţat, luni, câştigătorii premiului Nobel pentru medicină pe 2011, a spus că nu era la curent cu faptul că unul dintre laureaţi, canadianul Ralph Steinman, decedase cu trei zile înainte, dar că îşi menţine decizia, deşi regulamentul interzice atribuirea postumă a acestui trofeu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Göran Hansson, secretarul Comitetului Nobel pentru medicină, a anunţat că decesul cercetătorului canadian Ralph Steinman, unul dintre cei trei laureaţi ai premiului Nobel pentru medicină pe 2011, anunţaţi luni, "nu pune sub semnul întrebării atribuirea premiului".
Este posibil ca premiul Nobel să fie acordat postum? Potrivit site-ului nobelprize.org, acest lucru nu este posibil. În 1974, statutul Fundaţiei Nobel a stipulat ca acest premiu să nu se acorde postum, cu excepţia cazului în care decesul să fi survenit după anunţul făcut de comitetul Nobel. Acest lucru s-a întâmplat în 1996, când William Vickrey a murit la doar câteva zile după ce Academia suedeză a anunţat laureatul premiului Nobel pentru economie.
Înainte de 1974, premiul Nobel a fost acordat postum doar de două ori: lui Dag Hammarskjöld - premiul Nobel pentru pace pe anul 1961 - şi lui Erik Axel Karlfeldt - premiul Nobel pentru literatură pe anul 1931.
Cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au fost recompensaţi, luni, cu premiul Nobel pentru medicină pe 2011.
Bruce Beutler şi Jules Hoffmann au descoperit proteinele receptoare care recunosc microorganismele pătrunse în corp şi activează sistemul imunitar înnăscut, considerat primul pas făcut de reacţia imunitară a corpului.
Ralph Steinman a descoperit celulele dendritice din sistemul imunitar şi a descris capacitatea lor unică de a activa şi regla imunitatea dobândită, considerată ultima etapă a reacţiei imunitare, în cadrul căreia microorganismele sunt înlăturate din organism, se explică într-un comunicat emis de comitetul Nobel.
Ralph M. Steinman s-a născut în 1943, în oraşul canadian Montreal, unde a studiat biologia şi chimia la Universitatea McGill, iar apoi a urmat cursurile de medicină la Harvard Medical School din Boston, pe care le-a absolvit în 1968. A colaborat cu Rockefeller University din New York începând din anii 1970, fiind profesor de imunologie la această instituţie începând din 1988 şi directorul Centrului pentru Imunologie şi Maladii Imunitare din cadrul aceleiaşi instituţii.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe