- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (10.01.2013, 15:27)
- Andrei Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recrutări pentru primii astronauţi care vor locui pe Marte. Care sunt criteriile de selecţie - VIDEO
Colonizarea de pe Marte ar putea fi făcută în anul 2022 odată cu lansarea primei misiuni de populare a acestei planete. Criteriile pe care trebuie să le întrunească aplicanţii la această misiune nu sunt foarte severe, permiţând aproape oricărui doritor să devină "marţian".
Urmărește
2250 afișări
Recrutări pentru primii astronauţi care vor locui pe Marte (Imagine: captura video)
Este cunoscut faptul că excursiile pe Lună sunt foarte costisitoare, însă o alternativă mult mai bună este planeta Marte. Mars One, un startup olandez, organizează selecţii de candidaţi pentru posturi de astronauţi care vor fi trimişi în anul 2022 pe planeta roşie.
Scopul misiunii este colonizarea, un echipaj de patru persoane urmând a fi trimis pe Marte după o serie de antrenamente. Până în anul 2023 Mars One îşi doreşte o colonizare de succes pe Marte, în următorii ani având în plan trimiterea din doi în doi ani a noi astronauţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
În mod surprinzător cei care aplică pentru a devenii unul dintre primii astronauţi care vor locui pe planeta roşie nu trebuie să aibă vreo specializare anume ori să îndeplinească anumite criterii profesionale sau educaţionale, notează Huffington Post.
"Cei care aplică la acest program trebuie să aibă minimum 18 ani, să aibă un simţ dezvoltat al responsabilităţii, să îşi dorească să creeze şi să susţină relaţii de lungă durată. De asemenea, aplicanţii trebuie să fie capabili să aibă încredere în colegii lor, să se poată adapta rapid la condiţiile date, să fie curioşi şi creativi", se arată în descrierea criteriilor de selecţionare.
De asemenea, descrierea postului de astronaut ideal continuă prin lămuriri conform cărora niciun candidat nu trebuie să deţină vreo specialitate profesională deosebită.
"Mars One nu caută oameni cu anumite calităţi profesionale cum ar fi geologi, doctori sau piloţi. Candidaţii vor primi instruire şi antrenament timp de opt ani. Pregătirea educaţională elevată reprezintă un avantaj, însă tot ceea ce candidaţii trebuie să înveţe pentru această misiune le va fi predat pe parcursul antrenamentului", se mai specifică în condiţiile de selecţionare.
Candidaţii care vor fi eventual aleşi pentru misiunea de pe Marte trebuie să ştie că odată ajunşi pe planeta roşie întoarcerea pe Pământ va fi imposibilă.
Conform Mars One cei care vor fi trimişi pe Marte nu se vor mai întoarce pe Pământ. Potrivit sursei citate, până în acest moment Mars One a primit în jur de 1.000 de C.V-uri din partea celor care vor să aplice pentru posturile de astronaut.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe