- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (07.06.2013, 13:28)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Registrul donatorilor onorifici de celule stem este funcţional
Registrul donatorilor onorifici de celule stem, înfiinţat în urma campaniei Ştirilor Pro TV "Avem viaţă în sânge", coordonată de Paula Herlo, este funcţional, informează un comunicat al televiziunii.
Urmărește
408 afișări
Paula Herlo
Patru pacienţi români care sufereau de o formă de cancer al sângelui au fost salvaţi de la moarte şi, mai mult decât atât, un copil din Rusia a primit o şansă la o viaţă normală graţie unui donator român.
Ministerul Sănătăţii plătea peste10.000.000 de euro anual pentru tratarea pacienţilor în străinătate, iar hăţişul birocratic făcea ca, din păcate, cei mai mulţi să ajungă prea târziu la tratament. Graţie campaniei Ştirilor Pro TV, bolnavii de leucemie au un aliat de nădejde în lupta cu boala: timpul. Asta pentru că nu mai sunt nevoiţi să aştepte lungul şir de aprobări pentru a se trata în străinătate şi pot fi trataţi în ţara lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Nu mai puţin de 2.000 de români s-au arătat dornici să-şi ajute semenii la nevoie şi s-au înscris în baza de date a registrului. Nu toţi devin însă donatori, ci doar cei care sunt compatibili cu un pacient, iar recoltarea este simplă şi neriscantă pentru cei care donează.
"Donatori din Germania, Polonia şi Belgia au dăruit viaţă unor bolnavi români. Pentru ca alţi bolnavi să nu se prăpădească cu zile e nevoie ca oamenii să se implice", declară corespondentul Ştirilor Pro TV Paula Herlo. "Cei care vor să devină donator se pot adresa celor 18 centre de transfuzii din toată ţara. Dacă sunt compatibili, li se vor recolta celule într-unul din cele trei centre de transplant medular din România", mai spune Paula.
Lista centrelor de testare se regăseşte şi pe www.stirileprotv.ro.
Citeşte şi:
Primele vieţi salvate în România prin transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi
Citeşte şi:
ARBACS: Aproape 7 la sută dintre femeile din România acceptă recoltarea de celule stem la naştere
Citeşte şi:
Biogenis a preluat activitatea unei bănci româneşti de celule stem înfiinţate de un fost jurnalist
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Primele vieţi salvate în România prin transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe