- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MASSACHUSETTS, (31.03.2016, 15:07)
Reuşită uriaşă la Harvard: Prima inimă perfect funcţională creată în laborator
O echipă de cercetători de la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School a reuşit să dezvolte în laborator o inimă perfect funcţională, folosind celule stem.
Urmărește
1416 afișări
Reuşită uriaşă la Harvard: Prima inimă perfect funcţională creată în laborator
Până acum, cercetările arătaseră că prin intermediul imprimantelor 3D pot fi fabricate segmente de inimă, cu utilizarea de material biologic. Chiar dacă aceste structuri nu conţin celule cardiace, ele formează scheletul pe care poate fi dezvoltat ţesutul cardiac. Cercetătorii americani s-au folosit de scheletul 3D şi, prin combinaţia cu celulele stem, au obţinut rezultatele amintite, scrie Gândul.
Pacienţii care au nevoie de transplanturi se lovesc de o mulţime de probleme, de la lipsa unui donator, până la apariţia riscului de respingere a noului organ de către pacient. Respingerea apare din cauza faptului că sistemul imunitar percepe noul ţesut ca pe o ameninţare şi începe planul de distrugere.
În cadrul noului studiu au fost introduse 73 de inimi umane considerate nepotrivite pentru transplant. Ele au fost introduse în soluţii de curăţat pentru a îndepărta orice celulă care ar fi putut provoca sistemul imunitar. În urma tratamentului aplicat, a rămas un schelet al inimii, care şi-a păstrat vasele şi structurile complexe, gata să primească celulele cardiace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
În următoarea etapă au fost introduse celulele stem pluripotente, care deţin capacitatea de a se dezvolta în orice tip de celulă din organism, în oase, în nervi sau muşchi, incluzându-le aici pe cele care sunt întâlnite în inimă. Cercetarea a folosit celule de piele prelevate de la oameni, care au fost reprogramate pentru a se transforma în celule stem pluripotente. Apoi, ele au fost transformate în două tipuri de celule, care s-au dezvoltat foarte repede şi au învelit scheletul cardiac. După două săptămâni, structura formată semăna deja cu o inimă imatură, dar complexă. Atunci când cercetătorii le-au dat acestor inimi impulsuri electrice, ele au început să bată.
Marea realizare se leagă şi de faptul că aceste celule cardiace obţinute în laborator sunt acceptate de sistemul imunitar al pacienţilor, deoarece celulele de piele din care s-au dezvoltat provin din organismul lor, mai scrie Gândul.
Oamenii de ştiinţă vor să îmbunătăţească metodele pentru a reuşi să genereze şi mai multe celule cardiace, deoarece pentru obţinerea unei inimi perfect funcţionale, gata să fie transplantată, este nevoie de zeci de miliarde de astfel de celule.
Citeşte şi: Povestea Cristianei, tânăra care luptă în fiecare zi. La propriu. „Nimic nu te poate schimba. Toate lucrurile care ţi se întâmplă doar potenţează ceea ce există deja în inima ta”
Citeşte şi: Fericirea îţi poate "sparge" inima, la propriu. Boala poate fi declanşată şi de emoţiile pozitive
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au revizuit prognoza. Situație NEOBIȘNUITĂ în Capitală, la sfârșit de ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe