- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (15.09.2016, 06:30)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul genetic al girafei, cel mai faimos şi graţios gigant al savanei Africane, a fost elucidat
Un studiu publicat în revista Current Biology rescrie biologia celui mai mare mamifer de pe Pământ: genetica girafei dovedeşte că nu există doar o singură specie a acestui animal, ci patru.
Urmărește
1338 afișări
Secretul genetic al girafei, cel mai faimos şi graţios gigant al savanei Africane, a fost elucidat
Anterior, era considerat că girafele sunt o singură specie care se divide în mai multe subspecii, însă studiile actuale asupra ADN-ului girafei au prezentat faptul că patru grupuri de girafe nu s-au reprodus prin încrucişare pentru a schimba material genetic de milioane de ani. Acest fapt indică că au evoluat în specii diferite, scrie Descoperă.
Conservarea a fost punctul de plecare al cercetării genetice. Giraffe Conservation Foundation a rugat echipa de cercetători să realizeze analize genetice ale girafelor din Namibia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Fundaţia dorea să înţeleagă diferenţele genetice dintre diferitele populaţii de girafe, pentru a putea preveni modul în care ar putea fi afectate diferitele subspecii care sunt mutate împreună cu alte animale în zone protejate.
Axel Janke, un genetician de la Senckenberg Biodiversity and Climate Research Center, care a condus studiul, a declarat: ,,Subspeciile erau genetic total diferit. Nu am mai văzut acest lucru până acum în cadrul unui studiu al speciilor''.
Studiul iniţial a examinat ceea ce este cunoscut ca ADN mitrocondrial. Acesta nu face parte din codul care construieşte un animal, aşadar doctorul Janke a decis să examineze şi să compare părţi ale codului.
,,Se pare că tot grupul de girafe nordice este foarte diferit de girafele reticulata. Descoperirea noastră indică că există patru specii''.
Cele patru specii sunt:
-Girafa sudică (Giraffa giraffa);
-Girafa Masai (G. tippelskirchi);
-Girafa reticulară (G. reticulata);
-Girafa nordică (G. camelopardalis), care include girafa Nubiană.
Sursa: http://bit.ly/2cp6S4u.
Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit compuşi moleculari ,,exotici" în nucleele planetelor
Citeşte şi: Regula celor 5 secunde – mit sau adevăr?
Citeşte şi: Medicii britanici au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic, fără efecte secundare
Citeşte şi: A fost creată votca ''revoluţionară'', care protejează ficatul de efectele negative ale alcoolului
Citeşte şi: Astronomii au descoperit un sistem stelar extrem de rar: două stele, trei planete uriaşe
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe