Consumul zilnic de ciocolată ar putea preveni apariţia diabetului zaharat tip 2 şi rezistenţa la insulină, un factor ce sporeşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, se arată în studiu, potrivit Gândul.
Cercetătorii de la Institutul de Cercetare în Sănătate Publică din Luxemburg, Facultatea de Medicină Warwick a Universităţii Warwick, Universitatea din Sudul Australiei şi Universitatea din Maine au studiat datele provenite de la 1.153 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 şi 69 de ani, după ce au consumat 100 de grame de ciocolată pe zi.
Astfel, cercetătorii au descoperit că acele persoane prezentau un risc mult mai scăzut în ceea ce priveşte rezistenţa la insulină şi afişau îmbunătăţiri ale producţiei de enzime, cele care se fac responsabile de curăţarea ficatului de toxine.
Totodată, cei care consumaseră 100 de grame de ciocolată zilnic erau mult mai activi şi se simţeau mai tineri, scrie Gândul.
“Având în vedere cercetările de până acum, inclusiv studiul nostru, produsele pe bază de cacao ar putea reprezenta o recomandare adiacentă în dietele susţinute pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardio-metabolice. Este important de deosebit produsele naturale din cacao de cele procesate pentru a evita, pe termen lung, creşterea în greutate”, afirmă unul dintre cercetători.