- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (21.03.2016, 12:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Anumite produse pentru pisici pot cauza paralizie, obezitate şi diabet
Conform unui studiu desfăşurat în Australia, anumite produse pentru pisici pe care le găseşti in supermarket-uri şi în petshop-uri pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie, informează ABC.
Urmărește
1192 afișări
STUDIU: Anumite produse pentru pisici pot cauza paralizie, obezitate şi diabet (Imagine Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Un studiu a arătat că anumite produse pentru pisici pe care le găseşti in supermarket-uri şi în petshop-uri pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie.
Din 20 de produse testate, 8 nu au întrunit standardele din Australia în ceea ce priveşte nutriţia animalelor de companie. Autorul studiului nu a menţionat numele brandurilor.
Un număr de produse alimentare pentru feline pot cauza “boli grave si rani” acestora, precizează un studiu al Universităţii din Sidney. Cercetarea, care a fost publicată in Revista Universităţii Veterinare din Australia, a testat 20 de produse din supermarket-uri şi petshop-uri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
8 dintre aceste produse nu sunt conforme cu standardele privind nutriţia felinelor adulte deoarece acestea au fie prea multe, fie prea puţine proteine şi grăsimi.
Aceste produse pot cauza paralizie, diabet, obezitate sau anemie.
Cu toate acestea, nici autorii studiului şi nici editorii de la Revista Universităţii Veterinare din Australia nu au dorit să dezvăluie numele brandurilor în cauză. Chiar şi industria alimentară pentru animale cere publicarea numelor produselor.
“Noi vrem să ştim mai mult. Suntem îngrijoraţi cu privire la această situaţie inedită”, a declarat Duncan Hall de la Asociatia Industriei Alimentare pentru Animale.
Un crescător de pisici a mărturisit că: “Dacă au găsit ceva în neregulă cu un produs, să fie dat publicităţii numele companiei”.
Anne Jackson, editorul Revistei Universităţii Veterinare din Australia, a declarat celor de la ABC că studiul se află în stadiul preliminar şi că nu poate fi confirmat până nu vor avea loc cercetari la scară mai largă. Aceasta a adăugat că este nepotrivit pentru autori să includă numele companiilor în situaţia dată.
Universitatea a mai precizat că cercetarea a reprezentat un studiu pilot şi a fost condusă de un student la masterat ca parte a lucrării de dizertaţie.
"Dacă au hotărât să publice cercetarea, ar trebui să fie pregătiţi să dezvăluie şi numele companiilor”, a precizat Tom Lonsdale, un medic veterinar, cunoscut drept un critic a industriei alimentare pentru animale.
În timp ce părerile sunt împărţite, posesorii de pisici şi medicii veterinari aşteaptă deznodământul acestui subiect.
Citeşte şi: Cele cinci substanţe care dau cea mai puternică dependenţă şi efectele lor asupra creierului
Citeşte şi: Boala tăcută care afectează trei din 10 copii şi adolescenţi din România. Explicaţia unui FENOMEN care ne-a dus în TOP 3 în Europa
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Efectele uimitoare ale aspirinei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe