- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (26.10.2012, 14:52)
- Irina Tacu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Cum să te fereşti de kilogramele în plus cu doar două minute şi jumătate de efort intens
Un nou studiu ştiinţific arată că efortul intens timp de numai două minute şi jumătate ar putea fi de ajuns pentru a ţine kilogramele departe, o sesiune concentrată de exerciţii fizice având ca rezultat arderea a până la 200 de calorii.
Urmărește
6819 afișări
STUDIU: Cum să te fereşti de kilogramele în plus cu doar două minute şi jumătate de efort intens (Imagine: Lucian Alecu/ Mediafax Foto)
Rezultatul studiului este cea mai nouă dovadă pentru eficienţa programelor de antrenament de înaltă intensitate (High Intensity Training), prin care sesiuni scurte de exerciţiu fizic intens sunt combinate cu pauze de recuperare, scrie Daily Mail.
În timpul a trei zile de studiu, cinci bărbaţi sănătoşi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 31 de ani, au trăit în camere sigilate pentru ca nivelurile de oxigen, de dioxid de carbon şi de apă să poată fi monitorizate pentru a se calcula numărul de calorii eliminate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Bărbaţii au ţinut şi o dietă special dezvoltată pentru nevoile de energie ale fiecăruia. Două zile din perioada studiului au fost destinate activităţilor sedentare, cum ar fi utlizarea computerului.
În ultima zi au făcut exerciţii fizice pe biciclete medicale, lucrând în cinci sesiuni a câte 30 de secunde de efort intens. Fiecare şedinţă a fost urmată de o perioadă de patru minute de recuperare în care bărbaţii pedalau încet, într-un regim de rezistenţă redusă.
Rezultatele au arătat că voluntarii au eliminat, în medie, un surplus de 200 de calorii pe parcursul zilei de antrenament.
Deşi oamenii de ştiinţă nu pot dovedi că această tehnică provoacă pierderea în greutate, ei sunt de acord că este un indicator al faptului că eforturile fizice intense şi de scurtă durată pot ajuta oamenii să îşi menţină greutatea.
Astfel, arderea unui surplus de 200 de calorii de două ori pe săptămână ar împiedica depunerea a aproximativ 1 kilogram în fiecare an, este de părere conducătorul cercetării, Kyle Sevits, de la Universitatea de Stat din Colorado.
Deşi programele care funcţionează pe acest principiu nu sunt noi, cercetările recente arată că pot aduce aceleaşi beneficii fizice ca antrenamentele tradiţionale de rezistenţă.
"Cercetarea arată că mulţi oameni încep un program de exerciţii, dar pur şi simplu nu îl pot urma. Cel mai frecvent motiv este că nu au suficient timp ca să participe la tot antrenamentul. Sperăm că dacă exerciţiul fizic poate fi concentrat într-o mai mică perioadă de timp, oamenii ar fi mai dispuşi să-l încerce", a spus cercetătorul Kyle Sevits.
Chiar dacă instrucţiunile oficiale susţin că adulţii ar trebui să lucreze în şedinţe de 150 de minute de exerciţii moderate, sau de 75 de minute de exerciţii energice pe săptămână, trei din patru cetăţeni britanici nu reuşesc să respecte îndrumările.
"Automotivarea poate fi un proces foarte dificil. Tehnica aceasta ar putea funcţiona cu adevărat numai cu îndrumarea unui antrenor personal", a adăugat Sevits.
Experţii consideră că antrenamentele de înaltă intensitate îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină, ceea ce e important pentru stabilitatea nivelurilor de glucoză în sânge, probabil pentru că solicită mai mulţi muşchi decât antrenamentele convenţionale de aerobic. Antrenamentele intense pot contribui, de asemenea, la descompunerea glucozei înmagazinate în muşchi.
Oamenii de ştiinţă avertizează, totuşi, că nu oricine reacţionează pozitiv la acest tip de antrenament, genele jucând un rol important în comportamentul ulterior efortului fizic. "Oricine are condiţii medicale speciale ar trebui să ceară sfatul medicului înainte să înceapă antrenamentul", au adăugat cercetătorii.
Citeşte şi:
TOPUL celor mai comune PAROLE din lume în 2012. Ce pericol se ascunde în spatele lor şi cum poţi fi în siguranţă pe internet
Citeşte şi:
A fost descoperit MORMÂNTUL primului rege MAYA. Cine era constructorul PIRAMIDELOR din America centrală? - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe