- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BOSTON, (03.09.2015, 10:14)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Şoareci surzi, vindecaţi cu ajutorul terapiei genice
Cercetătorii din oraşul american Boston au reuşit să redea auzul unui grup de şoareci care sufereau de surditate, cu ajutorul terapiei genice, informează Reuters.
Urmărește
533 afișări
STUDIU: Şoareci surzi, vindecaţi cu ajutorul terapiei genice (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
În laboratorul din Children's Hospital din Boston, un tratament eficient împotriva surdităţii genetice începe să prindă contur. Coordonatorul acestui studiu, Jeff Holt, spune că, dacă totul va merge aşa cum a fost prevăzut, copiii din viitorul apropiat care îşi pierd în prezent abilitatea de a auzi din cauza unei mutaţii genetice nu vor deveni niciodată surzi.
Jeff Holt şi colegii lui au atacat această problemă direct de la sursă. Cercetătorii americani au folosit virusuri modificate genetic pentru a repara genele deficitare care stau la baza procesului de formare a unor zone din urechea internă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
"Strategia noastră a fost să folosim un vector viral pentru a elimina genele deficitare, pentru ca nimeni să nu se mai îmbolnăvească, şi să înlocuim acele gene cu secvenţe corecte de ADN din structura genei TMC1", a spus profesorul Holt.
TMC1 este o genă cu un rol crucial pentru dezvoltarea auzului. Ea este responsabilă cu codarea proteinelor care transformă sunetele în semnale electrice, pe care creierul poate apoi să le interpreteze.
Pentru a testa noul lor protocol de tratament, savanţii americani au folosit două tipuri de şoareci surzi, care reflectă mutaţiile genetice dominante şi recesive ale genei TMC1 la oameni. Cercetătorii au folosit un virus modificat genetic, denumit "virus adeno-asociat" (AAV1), pentru a livra gena corect funcţională TMC1 în urechile interne ale şoarecilor surzi.
"Am descoperit că putem să restaurăm simţul auditiv în ambele cazuri, atât pentru forma recesivă, cât şi pentru cea dominantă a mutaţiilor genei TMC1", a spus profesorul Holt.
Deşi testele genetice şi activitatea cerebrală a şoarecilor testaţi au arătat că tratamentul a funcţionat, cercetătorii trebuie să afle cu certitudine dacă acei şoareci surzi aud în prezent cu adevărat. Pentru a testa acest lucru, ei au plasat şoarecii trataţi într-o cameră cu senzori şi boxe în care erau generate, brusc, sunete puternice.
"Nu putem să îl întrebăm pe un şoarece dacă poate să audă, dar am putut să producem, brusc, sunete puternice, iar un şoarece normal ar sări dintr-o dată, ca reacţie la acele sunete, în timp ce un şoarece surd nu s-ar mişca deloc. După terapia noastră genică, şoarecii surzi care au fost trataţi au început să sară", a spus coordonatorul studiului.
Profesorul Holt spune că există cel puţin 70 de mutaţii diferite, din cauza cărora o persoană dintr-o mie devine surdă în adolescenţă. Noua terapie genică are potenţialul de a duce spre dezvoltarea unor tratamente eficiente pentru toate persoanele care suferă de o astfel de afecţiune, afirmă coordonatorul studiului.
Citeşte şi: STUDIU: Veninul unor viespi din Brazilia, o posibilă armă eficientă în lupta împotriva cancerului
Citeşte şi: STUDIU: Tiparele comportamentale care cresc riscul de sinucidere, identificate de cercetători
Citeşte şi: STUDIU: O metodă revoluţionară de "stopare" a cancerului, descoperită de cercetătorii americani
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: STUDIU: Veninul unor viespi din Brazilia, o posibilă armă eficientă în lupta împotriva cancerului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe