- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (27.10.2014, 18:47)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiul care l-a identificat pe Jack Spintecătorul este greşit, afirmă un genetician de renume
Studiul genetic pe baza căruia a fost stabilită identitatea celebrului criminal în serie Jack Spintecătorul, în persoana lui Aaron Kosminski, ar fi greşit, mutaţia genetică pe baza căreia s-a stabilit identitatea criminalului fiind confundată cu o alta, mult mai comună.
Urmărește
1285 afișări
Studiul care l-a identificat pe Jack Spintecătorul este greşit, afirmă un genetician de renume (Imagine: Captura)
Russel Edwards, autorul cărţii "Naming Jack The Ripper", a anunţat în luna septembrie că celebrul criminal din Londra sfârşitului de secol XIX era emigrantul polonez Aaron Kosminski, unul dintre principalii suspecţi în lanţul de crime care a îngrozit londonezii, pe care autorităţile din epocă nu l-au putut acuza direct, din lipsă de probe, potrivit huffingtonpost.com.
Pentru a stabili identitatea criminalului, Edwards a colaborat cu un expert criminalist, Jari Louhelainen, profesor de biologie moleculară la Universitatea John Moores din Liverpool, care a analizat urmele de sânge de pe un şal despre care se crede că a fost găsit lângă cadavrul lui Catherin Eddowes, una dintre victime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Louhelainen ar fi reuşit să extragă fragmente de ADN mitocondrial de pe ţesătură şi să le compare cu mostre de ADN aparţinând urmaşilor lui Kosminski şi ai lui Catherine Eddowes.
Potrivit ziarului britanic The Independent, Louhelainen ar fi greşit când a comparat datele genetice.
Criminalistul a spus că ADN-ul de pe şal şi cel al unuia dintre descendenţii lui Catherine Eddowes conţinea o mutaţie cunoscută drept 314.1C, care este prezentă la doar un individ din 290.000, la nivelul populaţiei generale.
Mai mulţi savanţi care au fost consultaţi de ziarul britanic The Independent, printre care se află şi Alec Jeffreys, geneticianul britanic căruia i se atribuie inventarea amprentării genetice, au spus însă că Louhelainen a greşit. Mutaţia genetică găsită de acesta nu ar fi 314.1C, ci o alta, 315.1C, care este una comună în cazul a 99% dintre europeni.
"Dacă probabilitatea este de peste 90% şi nu de unu la 290.000, atunci este clar că similitudinile datelor genetice obţinute din mostrele de pe şal şi cele ale descendenţilor victimei lui Jack Spintecătorul nu au nicio semnificaţie, pentru că aceeaşi asemănare genetică ar fi obţinută cu datele genetice ale oricui ar fi atins şalul de-a lungul anilor", a declarat Jeffreys.
Aaron Kosminski avea 23 de ani când au fost comise crimele şi locuia cu cei doi fraţi ai săi şi cu o soră a sa foarte aproape de locul unde a fost găsită una dintre victime. În ciuda faptului că fusese identificat de un martor ca fiind prezent în locul unde a fost ucisă una dintre femei, poliţia londoneză nu a avut, în 1888, sufieciente dovezi pentru a-l acuza oficial. A fost arestat pentru 24 de ore, iar apoi a fost internat pentru tot restul vieţii sale într-un azil pentru persoane cu boli psihice, suferind de schizofrenie paranoidă. A decedat pe 24 martie 1919.
Lipsa unui vinovat în seria de crime a dus la apariţia multor teorii şi suspectarea chiar a unor membri ai familiei regale britanice ca fiind Jack Spintecătorul. Printre numele celebre bănuite a fi autorii crimelor se numără nepotul reginei Victoria, prinţul Albert Victor, duce de Clarence, pictorul postimpresionist Walter Sickert, fostul prim-ministru liberal britanic William Gladstone şi chiar scriitorul Lewis Carroll, autorul celebrei cărţi "Alice în Ţara Minunilor".
Informaţiile publicate de ziarul britanic The Independent ridică din nou semne de întrebare asupra identităţii autorului lanţului de crime din Londra, de la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Citeşte şi:
Jack Spintecătorul, identificat la peste un secol de la teribilele crime. Cine era ucigaşul din Londra
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe