Un vehicul spaţial propulsat cu energie solară va fi lansat în anul 2016

Un vehicul spaţial de mici dimensiuni, cu o lungime de doar 30 de centimetri şi propulsat exclusiv cu ajutorul energiei solare captate de aripile sale, va fi lansat în anul 2016, a anunţat miercuri o companie americană.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Un vehicul spaţial propulsat cu energie solară va fi lansat în anul 2016

Un vehicul spaţial propulsat cu energie solară va fi lansat în anul 2016 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Vehiculul spaţial LightSail, produs de Planetary Society, seamănă cu un cub şi va fi lansat în spaţiu cu ajutorul unei rachete Falcon Heavy construită de compania SpaceX.

După lansare, LightSail va putea să călătorească prin Univers graţie energiei solare captate de aripile sale, care vor avea o suprafaţă totală de 32 metri pătraţi.

Proiectul este finanţat din fonduri private şi de membrii Planetary Society, un organism care promovează explorarea spaţială, înfiinţat de legendarul Carl Sagan în 1980.

LightSail va pluti dincolo de orbita terestră joasă, pe care gravitează Staţia Spaţială Internaţională (ISS), şi va fi plasat pe orbita terestră medie, mai îndepărtată de Terra.

"Aripile solare ne vor oferi acces la date ştiinţifice cruciale despre Terra", a declarat Jennifer Vaughn, unul dintre directorii de la Planetary Society.

Potrivit patronului companiei americane, Bill Nye, un zbor de testare, iniţiat cu o rachetă mai mică şi pe o orbită mai joasă, va avea loc anul viitor.

La rândul ei, agenţia spaţială americană îşi va lansa propriul vehicul spaţial cu aripi solare, Sunjammer, la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici