- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (18.07.2017, 00:40)
- Marian Avram
Unele diete vegetariene pot creşte riscul bolilor de inimă
Mâncarea vegetariană a fost considerată mult mai sănătoasă decât mâncărurile tradiţionale pe bază de carne, însă mai mulţi cardiologi susţin că unele diete vegetariene pot fi la fel de nesănătoase ca mâncarea obişnuită, informează site-ul cotidianului The Independent.
Urmărește
1463 afișări
Unele diete vegetariene pot creşte riscul bolilor de inimă
O serie de cardiologi sunt de părere că mâncarea vegetariană poate fi la fel de nesănătoasă precum mâncarea obişnuită deoarece consumul ridicat de cartofi, dulciuri sau cereale poate creşte riscul bolilor de inimă.
Cercetătorii au examinat şi au făcut distincţia între trei tipuri de diete vegetariene. Prima dietă se bazează pe alimente vegetale, însă cuprinde şi câteva tipuri de carne. Al doilea tip de dietă studiat se bazează exclusiv pe consumul de fucte şi legume proaspete, iar al treilea tip studiat este o versiune nesănătoasă a dietei vegetariene.
Dr. Ambika Satija, cercetător în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Harvard, a declarat că ”au fost examinate trei categorii de alimente care au fost corelate cu riscul bolilor de inimă. Astfel, alimentele sănătoase, plantele şi legumele proaspete, prezintă un risc scăzut al bolilor de inimă, însă unele alimente vegetale, precum cartofii sau cerealele bogate în zahăr, au fost asociate cu un risc crescut al bolilor de inimă.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
”Din câte se pare, există o mare varietate în ceea ce priveşte calitatea nutriţională a alimentelor vegetale, devenind crucial să se ţină cont de calitatea alimentelor atunci când ţinem o dietă pe bază de plante”, a adăugat Satija.
În studiile anterioare privind efectul dietelor vegetariene asupra sănătăţii, cercetătorii nu au făcut diferenţieri între produsele alimentare vegetale, tratând în mod egal toate produsele vegetariene.
Potrivit cercetătorilor, cei care fac apel la dietele vegetariene ar trebui să pună preţ pe grăsimile nesaturate şi pe fructele şi legumele proaspete. În plus, modificările în nutriţia fiecăruia ar trebui să se producă treptat deoarece. schimbările majore în nutriţia fiecăruia pot produce efecte negative asupra organismului.
Citeşte şi: TOP 5 inovaţii high-tech pentru plajă. Gadgeturi pe care poţi să le iei cu tine în vacanţă
Citeşte şi: PREMIERĂ în ştiinţă: S-a realizat visul oamenirii considerat o utopie acum 27 de ani: prima teleportare de pe Terra pe orbită
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe