- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.09.2014, 13:36)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece locuri UIMITOARE de pe Terra care ar putea dispărea - GALERIE FOTO
Sute de mii de oameni, inclusiv 300.000 la New York, au manifestat duminică, în întreaga lume, cerând acţiuni urgente pentru combaterea încălzirii climei, în contextul organizării unui summit ONU pe tema schimbărilor climatice. De asemenea, oamenii de ştiinţă au atenţionat de mulţi ani că încălzirea globală are efecte devastatoare asupra Terrei şi a omenirii, lansând numeroase apeluri pentru a se lua măsuri.
Urmărește
1758 afișări
Marea bariera de corali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Numeroase studii au arătat că ridicarea nivelului mărilor şi oceanelor şi defrişarea masivă a pădurilor reprezintă un pericol imens pentru Terra şi pentru oameni.
În acest context, cotidianul The Huffington Post a realizat o listă cu zece locuri uimitoare din lume, din Europa, Africa sau Australia, care ar putea dispărea în următorii ani.
1. Marea Barieră de Corali
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Marea Barieră de Corali reprezintă cel mai mare organism viu din lume, cu peste 3.000 de sisteme recifale şi sute de insule tropicale. În iunie anul acesta, UNESCO a cerut Australiei să implementeze măsuri de protejare a acestei "minuni a naturii", dacă doreşte să evite înscrierea acesteia în anul 2015 pe lista patrimoniului mondial în pericol.
Reciful a pierdut peste jumătate din corali pe parcursul ultimilor 27 de ani din cauza factorilor meteorologici (furtuni), climatici (încălzire globală) şi industriali (poluare). Oamenii de ştiinţă se tem că în situaţia în care nu se găsesc măsuri pentru a contracara aceste pericole, Marea Barieră de Corali va mai exista doar 100 de ani.
2. Arhipelagul Seychelles
Insulele Seychelles au reprezentat dintotdeauna o destinaţie de vis pentru orice turist. Însă, acest paradis este în pericol, după ce în ultimii ani coralii existenţi în zonă au fost afectaţi în mare măsură, iar plajele sunt ameninţate de eroziune. Insulele ar putea dispărea total în următorii 50 sau 100 de ani.
3. Oraşul Veneţia
Oraşul Veneţia a fost sinonim cu "romantismul" din cele mai vechi timpuri, însă acest oraş este într-un real pericol. Oraşul ar putea fi acoperit complet de ape în următorii 70 de ani.
4. Unele specii din Insulele Galapagos
Insulele Galapagos sunt de mai mulţi ani în pericol "din cauza degradării mediului", iar turismul intens şi traficul de animale sălbatice ameninţă existenţa unor specii aflate pe cale de dispariţie şi a ecosistemelor.
5. Pădurile din Madagascar
Madagascar este a patra cea mai mare insulă de pe Terra, însă pădurile sale au o durată de viaţă de numai 35 de ani. Dacă oamenii nu vor lua măsuri pentru stoparea defrişărilor masive şi a incendiilor, atunci copacii vor dipărea pentru totdeauna.
6. Gheţarii din Alpi
Gheţarii îşi reduc dimensiunea cu trei procente în fiecare an, astfel că unul dintre efectele încălzirii globale ar putea fi dispariţia gheţarilor din Alpi până în anul 2050.
7. Zăpada de pe Vârful Kilimanjaro
Gheţarii din masivul Kilimanjaro şi-au redus şi ei ponderea în ultimii ani, însă încălzirea globală măreşte viteza acestui proces.
8. Insulele Maldive
Republica Maldive, formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, reprezintă ţara cu cea mai mică altitudine maximă din lume, ceea ce ar putea reprezenta un mare dezavantaj în cazul creşterii nivelului mărilor şi oceanelor. Potrivit Huffington Post, autorităţile dina ceastă ţară sunt convinse de pericolul existent, astfel că iau deja în considerare cumpărare de teren în alte ţări, posibil Australia, pentru ca locuitorii să se mute.
9. Taj Mahal
Taj Mahalul a fost construit în 21 de ani, însă există speculaţii potrivit cărora s-ar putea închide pentru public în următorii ani. Ameninţarea principală este reprezentată de creşterea poluării în zonă şi a turismului excesiv.
10. Parcul Naţional Glacier
Situat în nordul statului Montana, parcul prezintă caracteristici aparte din punct de vedere geologic, geografic şi climatic, păstrând aproape neatinse diferite sisteme ecologice. El a fost numit astfel datorită existenţei gheţarilor din timpul perioadei de glaciaţiune, însă în prezent mai există doar o parte din aceştia. Oamenii de ştiinţă prevăd că în parc nu va mai exista niciun gheţar până în 2020 sau 2030, ceea ce va afecta complet ecosistemul parcului.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36