Anul Nou pe glob | Ţările care au intrat deja în 2020. Big Ben anunţă intrarea în 2020 cu un impresionant foc de artificii la Londra VIDEO

Părţi din Kiribati, Samoa şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020. A urmat Noua Zeelandă, iar în Auckland, cel mai mare oraş, zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky, unde a fost organizat un show de artificii. Totodată, mii de oameni au asistat, marţi seară, la un spectacol de focuri de artificii în Dubai, Emiratele Arabe Unite, pentru a marca începerea anului 2020, informează publicaţia Khaleej Times. Europa a păşit la rândul ei în noul an cu focuri spectaculoase de artificii la Paris şi Berlin. Celebrul orologiu Big Ben din Londra a dat statul petrecerii de Anul Nou cu un impresionant foc de artificii care a aprins cerul pentru câteva minute, oamenii prezenţi în centrul metropolei admirând spectacolul de lumină şi culoare.

Urmărește
2980 afișări
Imaginea articolului Anul Nou pe glob | Ţările care au intrat deja în 2020. Big Ben anunţă intrarea în 2020 cu un impresionant foc de artificii la Londra VIDEO

Anul Nou pe glob | Ţările care au intrat deja în 2020. Big Ben anunţă intrarea în 2020 cu un impresionant foc de artificii la Londra VIDEO

UPDATE ora 02.00

Londra celebrează intrarea în anul 2020 şi începutul unui nou deceniu cu un spectaculos foc de artificii pe versurile unor melodii celebre.

O sută de mii de oameni s-au adunat în centrul capitalei britanice pentru a admira explozia de lumină şi culoare care a aprins cerul, anunţă postul Sky News.

Pentru acest fabulos spectacol pirotehnic au fost folosite aproximativ 12.000 de focuri de artificii.

UPDATE ora 01.00

Mii de oameni din Europa Centrală şi de Vest au ieşit pe străzi pentru a sărbători intrarea în anul 2020, admirând spectaculoasele focuri de artificii care au iluminat cerul marilor oraşe europene, urmând statelor din estul continentului care au păşit rând pe rând în noul an.

REVELION 2020 în Paris

Zeci de mii de persoane s-au adunat pe Champs Elysees din Paris, pentru a urmări cum Arcul de Triumf s-a aprins într-o gamă magică de culori. Pentru a avea cea mai bună vedere asupra focului de artificii şi pentru a evita aglomeraţia localnicii, dar şi turiştii preferă închirierea ambarcaţiunilor pentru o plimbare pe Sena. În felul acesta pot fi văzute aproape toate artificiile din ”Oraşul Luminilor”.

Pe Champ de Mars şi în Place du Trocadéro nu există nici fumul şi nici zgomotul caracteristice spectacolelor de artificii. În schimb se poate asista la un grandios spectacol de lumini şi laser. Oamenii se îmbrăţişează pe bulevarde şi îşi urează reciproc "Bonne année".

 REVELION 2020 în Berlin

Focul de artificii care marchează intrarea în anul 2020 este organizat în apropierea Porţii Brandenburg. Situată în centrul capitalei germane, celebra poartă este martorul spectacolelor din noaptea de Anul Nou, care se întind pe o rază de doi kilometri. Mai bine de un milion de oameni se adună anual pe bulevardul dintre Poarta Brandenburg şi Coloana Victoriei. După spectacolul de artificii de la miezul nopţii, oamenii rămân şi petrec până în zori.

REVELION 2020 în Roma

Revelionul în Roma trebuie făcut obligatoriu în unul dintre forumurile imperiale din oraş. De acolo pot fi admiratele spectaculoasele focuri de artifcii pregătite de autorităţi în tot oraşul.

Locul de întâlnire al creştinilor din întreaga lume este Piaţa Sfântul Petru. Ei aşteaptă în ultima seară a anului intrarea Papei în Catedrala Sfântul Petru, spre a oficia serviciul divin. Biletele pentru eveniment sunt gratuite şi se epuizează imediat. Numai 10.000 de oameni pot asista la eveniment.

REVELION 2020 în Madrid

O uriaşă aglomeraţie se regăseşte şi în Puerta del Sol, piaţa istorică din centrul oraşului. Oamenii beau şampanie şi vin, dar aduc cu ei obligatoriu şi ciorchini de struguri. Prin tradiţie, la fiecare bătaie de clopot trebuie înghiţită câte o boabă de strugure. Asta garantează noroc pe întreaga durată a anului.

REVELION 2020 în Viena

La Viena sunt organizate două spectacole de artificii importante, unul în piaţa din faţa Primăriei, care este cel mai mare, şi altul în Prater. Focurile de artificii din faţa primăriei pot fi urmărite şi din Heldenplatz sau din Volksgarten.

REVELION 2020 în Budapesta

 

Anul Nou în Budapesta este întâmpinat cu un foc uriaş de artifici lansate de o parte şi de alta a Dunării. Cele mai bune poziţii pentru a urmării artificiile din capitala Ungariei sunt cele nouă poduri de peste Dunăre.

 

UPDATE ora 22.00  Principala festivitate de Revelion se desfăşoară în jurul imobilului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Spectacole de artificii au loc şi în Complexul multicultural "Satul Global" ("Global Village"), precum şi în Centrul comercial "Dubai Mall".

 

 

 

Focurile de artificii au fost precedate de show-ul aerian efectuat de un grup de oameni în costume de zbor.

UPDATE ora 19.00 Revelion 2020: Thailanda a intrat în noul an

Thailanda a intrat în noul an cu un grandios foc de artificii organizat de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok. România mai are cinci ore până la trecerea în 2020.

Autorităţile din Thailanda au anunţat că organizează un grandios foc de artificii pe cea mai lungă distanţă, de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok.

 

 

 

Numit "Amazing Thailand Countdown 2020", spectacolul este realizat după conceptul "Seven Wonders of Blessings" (Şapte minuni ale binecuvântării) şi are menirea de a promova turistic zona.

Punctul culminant al spectacolului sunt artificii făcute din orez lipicios, sustenabile şi prietenoase cu mediul. Acestea vor fi aprinse de-a lungul răului, acoperind aproximativ 1.400 de metri, potrivit thailandfestival.org.

 

 

 

Autorităţile se aşteaptă ca la spectacol, care are şapte acte şi prezintă moştenirea culturală a Thailandei, să asiste peste un milion de oameni.

La Bangkok, petrecerea de Anul Nou este una dintre cele mai căutate destinaţii din Asia. Petrecerea începe la 18.30 şi continuă până după miezul nopţii cu artificiile şi lampioanele lansate pe cerul Thailandei deasupra Asiatique Wheel.

UPDATE ora 18.00 Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiţionalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii 10 ani

Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanţii au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.

Mii de manifestanţi au blocat pentru scurt timp unul dintre marile bulevarde din Hong Kong, formând un lanţ uman şi cerând oamenilor să nu renunţe la lupta pentru democraţie în 2020. Cel puţin o persoană a fost arestată, potrivit channelnewsasia.com.

Aceeaşi sursă informează că tradiţionalul foc de artificii cu care Hong Kong marca intrarea în noul an a fost anulat de autorităţi, din motive de securitate. O "Simfonie a luminilor" a fost în schimb plănuită, cu proiecţii pe cele mai înalte clădiri ale oraşului, la intrarea în 2020.

De obicei, portul Victoria era luminat de focuri de artificii şi coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al oraşului să fie pus în valoare.

Unele dintre cele mai ample proteste izbucnite în 2019 au fost organizate în Hong Kong. Acestea au fost declanşate în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Protestele din Hong Kong au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimile de manifestanţi. Rezultatele scrutinului districtual care a avut loc în Hong Kong în luna noiembrie au arătat susţinere pentru protestatari, victoria fiind de partea partidelor prodemocraţie. Manifestanţii au primit de asemenea şi susţinerea Statelor Unite, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor deja fragile între Washington şi Beijing.

UPDATE ora 15.00 Oraşul Sydney din Australia a intrat în 2020 cu un impresionant foc de artificii

Unul dintre oraşele în care Anul Nou vine cel mai devreme, având în vedere fusul orar, este Sydney, în Australia, care a marcat trecerea în 2020 cu un tradiţional foc de artificii impresionant.

 

 

 

Când în alte oraşe de pe glob se fac ultimele pregătiri, cerul ia foc deasupra portului din Sydney şi mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcaţiunile care plutesc în golf.

Printre atracţii se numără şi declanşarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

 

 

 

În schimb, tradiţionalul show de artificii care urma să fie prezentat de Revelion în Canberra, capitala Australiei, a fost anulat din cauza riscului crescut de incendii de vegetaţie.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetaţie. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetaţie au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse şi nouă persoane, printre care şi doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

De altfel, peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online prin care se cerea anularea focurilor de artificii de Revelion din Sydney. Potrivit semnatarilor petiţiei, banii cheltuiţi pe acest spectacol ar trebui să fie oferiţi pompierilor care se luptă cu incendiile ce ameninţă oraşul, informează BBC. Anul trecut, spectacolul a costat aproximativ patru milioane de dolari americani. Semnatarii petiţiei spun că show-ul "ar putea traumatiza unii oameni", care se confruntă "cu suficient fum în aer". Primarul oraşului a refuzat să anuleze focul de artificii, susţinând că nu ar fi niciun beneficiu în acest sens, pentru că pregătirile sunt deja făcute de 15 luni şi mare parte din buget a fost cheltuită.

UPDATE ora 13.00 Noua Zeelandă a intrat în anul 2020, cu un show spectaculos cu lasere şi artificii

Noua Zeelandă a intrat în 2020, la 13.00, ora României, cu un show spectaculos cu jocuri de lumini, lasere şi artificii, urmând să păşească în noul an Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ştirea iniţială:

Locuitorii din Insula Crăciunului, primii din lume care au intrat în anul 2020

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la 12.00, ora României.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat este de aproximativ 322 de kilometri pătraţi, iar împreună cu laguna are aproximativ 640 de kilometri pătraţi. Suprafaţa insulei reprezintă 70% din cea de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are aproximativ 6.400 locuitori. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Următorii locuitori care vor intra în 2020 vor fi cei din Noua Zeelandă, urmaţi de cei din Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ultimele regiuni care vor spune "La mulţi ani, 2020!" vor fi insulele Howland şi Baker, la 26 de ore după Kiribati.

Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

Foto: Profimedia

UPDATE ora 22.00

UPDATE ora 01.00

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici