Conferinţă MAS | Generalul israelian Itai Brun, la Bucureşti: Iranul reprezintă principala ameninţare pentru Israel

Iranul şi activităţile din Orientul Mijlociu susţinute de Iran reprezintă principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale a Israelului, a afirmat joi, la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii, generalul israelian (r.) Itai Brun.

Urmărește
1868 afișări
Imaginea articolului Conferinţă MAS | Generalul israelian Itai Brun, la Bucureşti: Iranul reprezintă principala ameninţare pentru Israel

Conferinţă MAS | Generalul Itai Brun: Iranul reprezintă principala ameninţare pentru Israel

"Israelul se confruntă cu ameninţări externe şi interne. La nivel intern, avem criza politică şi clivajele" sociale, a declarat generalul Itai Brun la Conferinţa pe tema "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare", organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii.

"În privinţa ameninţărilor externe, Iranul şi activităţile subversive ale Iranului în regiunea Orientului Mijlociu reprezintă principalele pericole" pentru Israel, a precizat generalul Itai Brun.

 

„Statele au nevoie de legitimitate,în plan internaţional şi intern, înainte de a porni la război”

Legitimitatea în plan intern şi internaţional este un element-cheie care influenţează strategia naţională de securitate a Israelului, dar şi altor ţări, a declarat expertul israelian Itai Brun, la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii.

În cadrul conferinţei, Itai Brun a fost întrebat de Adrian Sârbu, care este rolul cetăţenilor israelieni în cadrul arhitecturii de securitate.

"În momentul în care se declanşează un război ai nevoie de legitimitate în plan intern, ai nevoie de public să te susţină, parţial pentru că vor trebui să lupte, pentru că sunt rezervişti, dar, şi mai mult, pentru că pentru aceste decizii dificile este nevoie de legitimitate, legitimate internaţională şi legitimitate în plan intern", a afirmat generalul (r) de brigadă Itai Brun.

"În 1982, când Israelul a pornit Primul război din Liban, guvernul s-a confruntat cu problema legitimităţii. (...) În 1973 am înţeles că luptăm pentru supravieţuirea noastră. Dar în 1982 a fost un fel de război la alegere, cu un fel de ambiţie de a schimba regimul din Liban, aşa că o parte a publicului s-a opus acestei operaţiuni", a adăugat expertul.

Generalul (r) Itai Brun a subliniat că: "Pentru a încheia acest răspuns, rolul publicului este că guvernul ar trebui să aibă legitimitatea publică de a lua aceste decizii în timpul războiului. Din acest motiv, guvernul comunică cu publicul, de exemplu în cadrul unor astfel de conferinţe". 

Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS) a organizat joi, la Hotelul Marriott din Bucureşti, Conferinţa pe tema "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare", un forum pentru dezbateri cu invitaţi de marcă din România şi din străinătate.

 

Taguri:
conferinţă,
mas,
brun

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici