Filme de arta şi cu supereroine, în premierele din cinematografele româneşti la final de săptămână

Arta şi supereroinele, că este vorba de benzi desenate sau poezie din comunism şi din diaspora, se regăseşte între premierele din cinematografele româneşti în cel de-al doilea final de săptămână din martie.

Urmărește
543 afișări
Imaginea articolului Filme de arta şi cu supereroine, în premierele din cinematografele româneşti la final de săptămână

Arta şi supereroinele, în premierele din cinematografele româneşti la final de săptămână

"Capernaum - Haos şi speranţă" este una dintre cele mai tulburătoare construcţii din cinematografia ultimilor ani. Pe cât de chinuitoare este premisa de la care se porneşte, cea a băieţelului libanez care îşi cheamă părinţii în faţa tribunalului pentru a le cere socoteală în legătură cu naşterea sa, pe atât de puternică este apăsarea fascinaţiei pentru viaţa de zi cu zi filmată de Nadine Labaki.

Tragedia de care te poţi îndrăgosti arată astfel: https://www.youtube.com/watch?v=9ZmprQ7zMaA

"Captain Marvel" este unul dintre cei mai puternici supereroi din galaxie. În regia Annei Boden şi a lui Ryan Fleck, nume ca Gemma Chan, Brie Larson şi Samuel L. Jackson, Jude Law şi Djimon Hounsou ţin capul de afiş al filmului fantastic care îşi propune să arate altă faţă a puterilor supranaturale.

Iar performanţele eroinei se dezvoltă după cum urmează: https://youtu.be/DHvU5npt_Rc

Pentru că e vorba de eroine, documentarul "Distanţa dintre mine şi mine", dedicat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu poetei Nina Cassian, urmăreşte evoluţia scriitoarei de la convingerile comuniste, la obligaţia de a-şi salva viaţa alegând exilul. Umorul uneia dintre cele care au fost privite ca o femeie fatală a literaturii române este punctat de compoziţiile poetice şi muzicale care au făcut-o faimoasă pe Nina în epocă.

Mărturisirile poetei cu numai un an înainte de moarte sunt însoţite de imagini de arhivă https://youtu.be/oy57OEin4KU

"Sub umbra părului sălbatic/ The Wild Pear Tree" este cel mai recent film al turcului Nuri Bilge Ceylan. Regizorul are una dintre perspectivele cele mai intens artistice din cinematografia contemporană trecând cu rapiditate de la analiza peisajelor afective din mediul rural din Anatolia la fascinaţia metropolelor din Orientul Apropiat.

Este povestea unui scriitor debutant şi a ezitărilor sale în tot ce ţine de raporturile afective din propria sa familie: https://youtu.be/lfCDCnkSTHc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici