- Home
- Stirile zilei
- BUCURESTI, (07.09.2018, 09:00)
- Cezara Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Finala de la US Open, pe placul fanilor americani. Serena Williams se califică "en-fanfare" şi o va înfrunta pe Naomi Osaka
Finala feminină de la US Open 2018 s-a stabilit în noaptea de joi spre vineri. Finala feminină de la US Open le va aduce faţă în faţă pe Serena Williams (36 ani - cea mai vârstnică finalistă din istoria US Open-ului) şi pe Naomi Osaka (20 ani - prima finalistă dată de Japonia, cea mai tânără finalistă de US Open din ultima decadă, de la Caroline Wozniacki încoace / 2009).
Urmărește
1115 afișări
Finala de la US Open, pe placul fanilor americani. Serena Williams se califică "en-fanfare" în finala şi o va înfrunta pe Naomi Osaka
Naomi Osaka (19 WTA) a învins-o pe Madison Keys (14 WTA), scor 6-2, 6-4, într-o oră şi 25 de minute.
Serena Williams (26 WTA) s-a impus în prima semifinală, în faţa letonei Anastasija Sevastova (18 WTA), 6-3, 6-0, în 65 de minute.
Meteorologii au anunţat furtună, fulgere şi tunete pentru seara zilei de joi, iar în consecinţă, acoperişul celei mai mari arene de tenis din lume a fost închis, ca măsură de precauţie, pentru ambele semifinale feminine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Pentru Madison Keys însă, furtuna s-a dezlănţuit similar, în faţa lui Naomi Osaka, precum se întâmplase şi în urmă cu un an, în duelul cu Sloane Stephens. Sportiva din Rock Island a atacat mai mult, însă fără rezultate pe tabelă în momentele importante. Greşind neforţat de 32 de ori, americanca a părut că îşi face rău cu fiecare minge de break obţinută, ratând execuţii la îndemână şi plătind preţul aproape fără excepţie pentru şansele ratate în game-ul următor pe serviciu.
Naomi Osaka, de partea cealaltă, a fost jucătoarea cerebrală, sigură pe ea, atentă, eficientă în defensivă şi inspirată. De netrecut pe cele 13 mingi de break, japoneza a greşit doar de 20 de ori şi a lovit decisiv de 12 ori. Valorificând 3 din 4 mingi de break şi încheind fără greşeală la fileu, eleva lui Sascha Bajin s-a calificat în prima finală de Mare Şlem a carierei, asigurându-şi totodată un nou personal best în clasamentul WTA (locul 12 în cazul în care va pierde finala, 11 dacă o câştigă).
Ineficienţă versus eficienţă
Naomi Osaka a reuşit prima rupere de ritm a meciului. Presată de Keys pe serviciu, în game-ul patru, nipona a scăpat la limită, revenind de la 0-40 şi anulând apoi şi o a patra minge de break, cel mai mare reproş pentru Keys fiind acela că, pe un serviciu doi modest al japonezei, a forţat mult prea mult şi a ratat terenul nu cu milimetri ci cu zeci de centimetri. Decontul s-a făcut în game-ul imediat următor, când Madison a scăzut nivelul de concentrare. Cu 11 greşeli neforţate, finalista US Open 2017 s-a văzut condusă de Osaka, 3-2.
Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru Keys. Ratând două şanse de rebreak în cel mai lung game al startului de meci, americanca a capotat total pe serviciu. Osaka a profitat, a câştigat al patrulea game consecutiv şi şi-a oferit şansa de a servi cu mingi noi pentru închiderea primei manşe, la 5-2. Cel mai lung schimb de mingi al începutului de partidă, de 17 lovituri, a tranşat practic soarta primului set: a 18-a oară în partidă Keys a greşit neforţat, iar Osaka a valorificat mingea de set cu un serviciu apăsat.
Primul set a avut puţine reuşite: Madison Keys a reuşit 5 lovitui câltigătoare, Osaka doar 2. Diferenţa s-a făcut la numărul de geşeli directe - 18 pentru Madison, 11 pentru Naomi, precum şi la eficienţa pe mingi de break (0 din 6 Keys, 2 din 3 Osaka).
Tempo crescut, acelaşi raport de forţe în punctele mari
Setul secund a început cu o nouă dezamăgire pe serviciu pentru Keys, care, cu trei greşeli neforţate, a facilitat break-ul niponei.
O bătălie incredibilă s-a dat într-un game doi cu încărcătură emoţională uriaşă: Keys a aruncat tot ce avea spre Naomi, nipona s-a apărat însă incredibil, rezistând eroic. Apoi, peste zece minute de luptă s-au încheiat cu o mini-dramă pentru Keys, care a ratat fie returul, fie passing-ul, fie forehandul decisiv pe primele patru mingi de break, apoi a trebuit să înghită în sec la momentul de inspiraţie al japonezei, Osaka trimiţând un prim as pe serviciul doi pentru a anula a cincea minge de break din game şi o altă ghiulea de 186 km/h pe a şasea oportunitate a finalistei de anul trecut. Keys a căzut, a ridicat descumpănită privirea spre Lindsay Davenport, mentorul din loja sa, dar, rămasă în urmă pe tabelă la 0-2, a găsit totuşi resursele pentru a salva cu lovituri câştigătoare clare următoarea tură de lansare, de la 0-30.
Osaka a anulat o nouă minge de break, a 13-a în partidă, chiar şi alucând pe teren. În loc de 4-4, nipona a reuşit să se apere şi să ducă scorul la 5-3. Keys a lansat provocarea supremă, cu o tură albă pe serviciu: poţi închide meciul cu serviciul pentru o primă finală de Grand Slam a carierei?
Ca şi în şase din precedentele game-uri pe serviciu, Osaka a pierdut primul punct, a revenit însă cu patru puncte consecutive, alimentate de servicii bune, completând într-o oră şi 25 de minute surpriza în faţa finalistei ediţii 2017 a US Open-ului, o sportivă pe care nu o învinsese niciodată, în trei partide anterioare.
1-0 este scorul întâlnirilor directe dintre Naomi Osaka şi Serena Williams
6-3, 6-2 este scorul cu care Naomi Osaka o învingea pe Serena, în acest an, în primul tur de la Miami - aceasta fiind doar a patra partidă oficială de simplu disputată de americancă după revenirea în circuit
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:21
-
astăzi, 12:17
Google Gemini ar putea comanda mâncare pentru utilizatori pe Android 16