Germania şi Franţa au abandonat discuţiile privind reforma OMS, fiind nemulţumite că SUA încearcă să conducă negocierile

  • Franţa şi Germania sunt supărate că SUA încearcă să conducă negocierele privind reforma OMS.
  • ”Nimeni nu vrea să fie târât într-un proces de reformă şi să primească o schiţă din partea unei ţări care tocmai a plecat din OMS”, a declarat un oficial european.
  • La sfârşitul lunii mai, Donald Trump a anunţat că SUA vor încheia relaţia cu OMS din motiv că a gestionat prost pandemia şi a fost apropiată de China.
Urmărește
1661 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa au abandonat discuţiile privind reforma OMS, fiind nemulţumite că SUA încearcă să conducă negocierile

Sursă foto: Profimedia

Franţa şi Germania au părăsit discuţiile privind reformarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, frustrată de încercările SUA de a conduce negocierile, în ciuda deciziei sale de a părăsi OMS, au declarat trei oficiali pentru Reuters.
 
 Decizia celor două ţări ar însemna un pas înapoi pentru Donald Trump , întrucât Washingtonul,  care deţine preşedinţia rotativă a G7, a sperat să emită în septembrie o foaie de parcurs pentru o reformare amplă a OMS, cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale americane.
 
La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei. "Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită", a declarat atunci Donald Trump. 
 
Totodată, preşedintele american a spus că OMS este prea apropiată de China. Acuzaţiile au fost respinse de organizaţie.
 
”Nimeni nu vrea să fie târât într-un proces de reformă şi să primească o schiţă din partea unei ţări care tocmai a plecat din OMS”, a declarat un oficial european implicat în discuţii.
 
Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să comenteze situaţia, dar a adăugat că Marea Britanie susţine OMS şi cere o reformă a organizaţiei ”pentru a-i fi asigurată flexibilitatea şi capacitatea de reacţie”.
 
Unii europeni consideră că criticile lui Trump faţă de OMS reprezintă o tentativă a SUA de a distrage atenţia de la gestionarea epidemiei COVID-19, înainte de alegerile prezidenţiale americane, iar legăturile Berlinului cu Washingtonul au fost tensionate de decizia anunţată în iulie de Washington, de a retrage mii de soldaţi din Germania.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici