Noi pedepse pentru „Upskirting”, o infracţiune inspirată de telefoanele mobile. Ce sentinţe vor primi „violatorii” intimităţii

„Upskirting” – practica de a filma sau fotografia sub fusta unei femei, fără permisiunea acesteia – este pe cale de a fi scoasă în afara legii. Legislaţia a trecut de Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit, iar aceasta prevede o sentinţă de doi ani de închisoare, relatează postul de ştiri american CNN.

Urmărește
1379 afișări
Imaginea articolului Noi pedepse pentru „Upskirting”, o infracţiune inspirată de telefoanele mobile. Ce sentinţe vor primi „violatorii” intimităţii

O nouă practică va fi scoasă în afara legii, în Anglia şi Ţara Galilor

Noua lege a fost adoptată de parlamentul britanic marţi. Pentru a fi promulgată, legea mai are nevoie doar de semnătura reginei Elisabeta a II-a. 

Gina Martin, femeia care a iniţiat campania de a incrimina această practică în 2017, afirmă pe o reţea de socializare că a fost „în al nouălea cer” după ce a aflat că legislaţia a fost adoptată de parlament.

„Sunt victima unui astfel de incident, iar după ce m-am documentat, mi-am dat seama că exista o lipsă în legislaţie. Procesul a fost intens, obositor şi a durat 18 luni”, scrie Gina Martin.

„Mereu am crezut că politica este imposibil de descifrat, dar cu ajutorul potrivit şi multă ambiţie, oricine se poate implica”, adaugă ea.

Conform noii legi, infractorii ar putea primi până la doi ani de închisoare, pe când cei mai gravi ar fi incluşi în registrul infractorilor sexuali.

Campania a fost susţinută de Wera Hobhous, deputat liberal democrat, aceasta fiind prima care a introdus măsura în parlament. Legislaţia a stagnat în iunie, atunci când procesul a fost întârziat de parlamentarul Christopher Chope.

Legislaţia a obţinut suportul necesar din partea guvernului britanic, după ce prim-ministrul Theresa May s-a declarat „dezamăgită” că nu avea loc niciun progres în încercarea de a adopta legea.

Scoţia are propria lege împotriva practicii de „upskirting” de aproape 10 ani, în timp ce mai multe state din Australia şi Statele Unite ale Americii au adoptat legi pentru a descuraja acest comportament. De asemenea, practica este ilegală în India şi Noua Zeelandă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici