O echipă de ingineri şi-a propus să folosească inteligenţa artificială pentru a prezice nivelul de poluare al aerului

  • O echipă de ingineri se foloseşte de inteligenţa artificială pentru a prezice calitatea aerului în Uganda
  • Cercetătorii au instalat senzori de poluare pe clădiri şi pe maşinile de taxi din Kampala
  • Google a sponsorizat echipa de ingineri şi le-a oferit lecţii în domeniul inteligenţei artificiale
Urmărește
410 afișări
Imaginea articolului O echipă de ingineri şi-a propus să folosească inteligenţa artificială pentru a prezice nivelul de poluare al aerului

9 din 10 oameni din ţările din lumea a treia respiră aer poluat. O echipă de ingineri din Uganda lucrează la o soluţie care să îmbunătăţească calitatea aerului de pe continentul african.

Nivelul de poluare din Kampala este foarte ridicat. Aproximativ 7 milioane de oameni mor în fiecare an.

Nişte tineri vor să rezolve problema. Ingineri la Universitatea Makerere, ei au instalat senzori pe clădiri şi pe spatele maşinilor de taxi. Astfel au colectat informaţii, în timp real, cu privire la gradul de poluare din aer. Apoi a fost folosit un software cu inteligenţă artificială care analizează particulele de aer şi prezice nivelul de poluare.

Aceste prognoze oferă comunităţii din Kampala o modalitate de protecţie. Google a ales să sponsorizeze acest start-up. Ba chiar le-au oferit consultanţă tinerilor cercetători în domeniul inteligenţei artificiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici