- Home
- Stirile zilei
- (23.05.2022, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O inimă de România în mijlocul Vienei. De ce aleg mii de români să se trateze la Wiener Privatklinik?
- Austria rămâne, în ciuda pandemiei, în topul celor mai căutate destinaţii pentru tratamente medicale.
- Mii de români aleg să se trateze în Austria şi cei mai mulţi merg la Wiener Privatklinik.
- 1 din 3 pacienţi internaţionali ai spitalului este din România.
Urmărește
3529 afișări
O inimă de România în mijlocul Vienei. De ce aleg mii de români să se trateze la Wiener Privatklinik?
Cu o tradiţie medicală de 150 de ani, Wiener Privatklinik este unul dintre cele mai solicitate spitale din Europa. Anual, aici sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi. În ultimele 12 luni aproximativ 1.200 de români au ales să se trateze la spitalul Wiener Privatklinik. Cifra reprezintă o treime din numărul pacienţilor internaţionali.
Circa 60% dintre pacienţii români s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
MApN are în plan contracte de achiziţie pentru 2025 de 8 miliarde euro: arme de asalt, 248 maşini de luptă a infanteriei, 150 transportoare Piranha, 2 nave de patrulare, revitalizarea a 6 aeronave C-130 Hercules
-
Ce spune ministrul Sănătăţii despre virusul HMPV: Infecţiile sunt în limite aşteptate, nu este nimic neobişnuit în China
-
Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
În ciuda pandemiei şi a restricţiilor, care au afectat deplasăriile în afara ţării, numărul pacienţilor români nu a scăzut, a precizat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing şi Pacienţi Internaţionali al Wiener Privatklinik.
Spitalul a înregistrat o creştere de peste 32% a numărului de pacienţi români în primele 3 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, aproximativ 300 români fiind trataţi în perioada ianuarie – martie 2022.
De ce aleg atât de mulţi români să se trateze la Wiener Privatklinik
Spitalulul a fost clasat în 2022 pentru al doilea an la rând în topul celor mai bune spitale din lume, realizat de publicaţia americană Newsweek în colaborare cu compania globală de cercetare a pieţei Statista.
"Cei mai buni medici din zonă vin să lucreze şi să colaboreze cu noi. Fiecare este o nestemată, cel mai bun în domeniul său", spune prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciaţi experţi la nivel european în oncologie şi tratamentul cancerului prin imunoterapie.
Un alt aspect este permanenta actualizare a tehnicilor şi aparaturii, lucru ce face posibilă tratare unui număr mare de cazuri ce în România nu este posibilă.
"La fiecare 10 ani avem o nouă medicină, totul este nou, totul se schimbă", spune Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik.
Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialităţi şi deţine 10 centre de competenţă în: oncologie, medicină sportivă şi traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie şi hepatologie, radiologie intervenţională şi microterapie.
Dacă în trecut se spunea că la Microsoft a doua limbă este româna, acest lucru este mai actual ca niciodată la Wiener Privatklinik. Româna este a doua limbă în spital după germană după cum ne-a spus una dintre asistente. Spitalul are angajaţi din România, dar şi personal austriac ce vorbeşte limba română. În plus de la preluarea până la finalizarea tratamentului pacienţii beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română.
"În decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat în permanenţă serviciile de suport oferite pe piaţa românească, pentru a crea o punte de comunicare mai uşoară între pacienţii de aici şi spitalul din Viena. Pacienţii beneficiază de manageri de caz vorbitori de limbă română, sunt consiliaţi în alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitată”, spune Ema Hafner.
Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultaţii online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanţă ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara. În curând va fi deschisă o a treia reprezentanţă în Cluj.
Spitalul dispune şi de consultaţii medicale online cu experţii austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center. Platformă online a fost pusă pe picioare în pandemie şi acum serveşte şi ca un instrument pentru procedurile medicale de ”follow-up”.
Wiener Privatklinik, planuri de viitor
Anul acesta, Wiener Privatklinik are în plan să deschidă cea de-a treia reprezentanţă în România, în Cluj, ca parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est. Totodată, în cadrul aceleiaşi strategii, spitalul a început promovarea şi dezvoltarea serviciilor şi în Bulgaria.
Spitalul din Viena se va extinde. Un nou corp va fi adăugat celor existente într-o invenstiţie estimată la 50 de milioane de euro ce are ca termen de finalizare anul 2025. Investiţia va fi realizată cu fonduri proprii.
Despre Wiener Privatklinik
Wiener Privatklinik (WPK), înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 şi 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialităţi medicale, cu 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT şi medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experţi austrieci renumiţi din cele mai diverse specialităţi sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratamente de ultimă generaţie.
Citește pe alephnews.ro: Actualizările Meta permit utilizatorilor să spună că persoanele din comunitatea LGBT+ sunt bolnave mintal. Cum se apără compania
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe