- Home
- Stirile zilei
- IAŞI, (12.07.2019, 06:00)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Studenţi din Iaşi, pasionaţi de istorie, ghidează gratuit turiştii prin oraşul celor 7 coline
În fiecare zi, la ora 18, un ghid turistic îi aşteaptă pe turiştii care ajung în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a le spune istoria oraşului celor şapte coline. Turul este oferit gratuit de studenţii şi masteranzii Facultăţii de Geografie şi Geologie, pasionaţi de istoria capitalei istorice a ţării.
Urmărește
957 afișări
Iaşul Artelor, Iaşul Unirii, Iaşul Comunismului, Iaşul Pelerinului, Iaşul Evreiesc, cel Romantic sau Activ. Acestea sunt cele şapte trasee propuse de studenţii şi masteranzii Facultăţii de Geografie şi Geologie din Iaşi, care au devenit ghizi turistici voluntari în oraşul celor şapte coline.
„Oraşul are din ce în ce mai mulţi turişti care au nevoie să descopere oraşul. Dacă la Veneţia nu ai nevoie de un ghid, pentru că nu faci decât să fotografiezi ce e în jurul tău şi asta este de ajuns, în oraşe de tipul Iaşului ai nevoie de cineva care să îţi comunice, de cineva care să scoată la iveală cele mai frumoase lucruri. Ai nevoie de un ghid, ai nevoie de cineva care să îţi asigure această parte emoţională, această parte de experienţă", a explicat Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie, iniţiatorul proiectului Iaşi Travel.
Voluntarii sunt prezenţi în fiecare zi, la ora 18.00 în Piaţa Unirii din Iaşi, pregătiţi să prezinte curioşilor cele mai interesante locuri ale oraşului. Însă, sunt şi momente în care, grupuri organizate le solicită ajutorul. Tineri din toată lumea, prezenţi la Iaşi la o şcoală de vară organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" s-au plimbat, miercuri, prin centrul oraşului, cerând explicaţii despre fiecare clădire sau monument. Au plecat de la leii de la universitate şi timp de trei ore au aflat despre casele boiereşti din centru şi importanţa lor în istoria României sau despre clădirile ridicate în perioada comunismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
„E o zi înnorată, aşa că prima impresie este una cam întunecată, dar arhitectura este chiar interesantă, e o combinaţie între arhitectura belle-epoque şi cea comunistă, e o ruptură între ele, dar se şi reunesc şi asta e interesant", a spus o studentă din Franţa venită la Iaşi la o şcoală de vară organizată de UAIC.
„Se ridică la nivelul aşteptărilor mele, ba chiar peste aşteptările mele. Nu am crezut niciodată că va fi atât de frumos, atât de liniştit şi ca să fiu sincer oamenii sunt foarte amabili şi arhitectura deosebită", a explicat un student venit din Filipine.
Unul dintre voluntari este Teodora, masterandă la Geografie şi până să îşi ia atestatul de ghid turistic autorizat, se pregăteşte zi de zi în Iaşi.
„Îmi place să fiu voluntar şi am onoarea să le prezint Iaşul pentru că asta este meseria mea de viitor, mă pregătesc pentru a fi ghid turistic al Iaşului şi am ales să îi ghidez pe turişti în timpul liber pentru că este o pasiune de a mea şi fiecare zi este o aventură nouă", a declarat Teodora Sandu.
Tururile ghidate oferite de studenţi sunt gratuite.
„Mi-aş dori ca fiecare ieşean să devină un ghid, pentru că fiecare ieşean are un prieten care vine din Timişoara, din Cluj, din Bucureşti, şi are nevoie de a comunica oraşul către ei, iar noi ne propunem să facem din fiecare ieşean un ghid", a explicat Mihai Bulai decizia de iniţia aceste tururi ghidate.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Noi imagini cu haosul creat de furtuna din Grecia. Stare de urgenţă în ţara din Peninsula Balcanică / FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:57
LIVE TEXT Încep audierile pentru miniştrii din guvernul Ciolacu 2/ Ilie Bolojan şi Ciprian Şerban, la şefia Senatului şi Camera Deputaţilor / Crin Antonescu va fi candidatul unic al Coaliţiei PSD-PNL-UDMR-Minorităţi naţionale pentru prezidenţiale
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă