- Home
- Stirile zilei
- (19.11.2020, 08:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Taiwan coboară la sol întreaga flotă de avioane F-16 fabricate în SUA după un accident. România a cumpărat recent mai multe avioane F-16 pentru care a plătit aproape 1 miliard de dolari
- Taiwanul şi-a coborât la sol întreaga flotă de aproximativ 140 de avioane de vânătoare F-16 fabricate în SUA după ce unul dintre avioane s-a prăbuşit marţi seara în timpul unei misiuni de antrenament.
- Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că un avion F-16 a dispărut de pe ecranele radar când efectua un antrenament în zona Oceanului Pacific la doar două minute după ce a decolat de la baza aeriană Hualien, pe coasta de est a insulei autoguvernate, la 18:05 ora locala.
- O căutare a pilotului avionului, colonelul Chiang Cheng-chih, continuă, potrivit unei declaraţii a biroului preşedintelui din Taiwan, Tsai Ing-wen.
- România a cumpărat 17 avioane F-16 din Portugalia, din care primele 16 au fost recepţionate deja, ultimul urmând să vină la începutul anului viitor, construite în anii 80, pentru care a plătit aproape 1 miliard de dolari guvernelor portughez şi american pentru aparate, reparaţii, instruirea echipajelor de piloţi şi tehnice, dar şi a unor elemente de muniţii.
Urmărește
21589 afișări
Taiwan coboară la sol întreaga flotă de avioane F-16 fabricate în SUA după un accident. România a cumpărat recent mai multe avioane F16 pentru care a plătit aproape 1 miliard de dolari
Tsai a declarat reporterilor că toate F-16 ale insulei vor fi coborâte la sol în aşteptarea unei anchete asupra accidentului.
F-16 reprezintă aproximativ jumătate din flota de vânătoare din Taiwan, care a fost mărită în ultimele luni, după ce avioanele ale Forţelor Aeriane ale Armatei de Eliberare a Poporului din China au intrat în mod regulat în zona de identificare a apărării aeriene a insulei.
China revendică suveranitatea deplină asupra Taiwanului, chiar dacă cele două părţi au fost guvernate separat de la sfârşitul unui război civil din 1949. Luna trecută, ministrul apărării din Taiwan a declarat că a cheltuit aproape 900 de milioane de dolari anul acesta, luptând împotriva incursiunilor chineze, a raportat Reuters.
F-16 reprezintă una dintre formele cheie de apărare ale Taiwanului împotriva oricăror acţiuni militare chineze împotriva acestuia şi Taipei încearcă să adauge flotei sale modele mai noi şi modernizate. În august, a finalizat achiziţionarea a 66 de noi F-16 de la Washington în cea mai mare vânzare de arme din SUA către Taiwan din ultimii ani.
De asemenea, a lansat un nou centru de întreţinere susţinut de SUA pentru avioanele de luptă din oraşul central Taichung.
"Timpul necesar pentru întreţinerea avioanelor va fi mult redus, iar disponibilitatea va fi sporită semnificativ, asigurându-se puterea de luptă a Forţelor Aeriene de pe linia frontului", a spus atunci Tsai, potrivit Reuters.
România şi avioanele F16
România plăteşte 175 milioane dolari pentru modernizarea avioanelor F-16. Departamentul de Stat al SUA a aprobat la începutul lunii cererea României de a moderniza avioanele F-16 pentru un cost de 175,4 milioane de dolari, conform unui comunicat al Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii.
România a cumpărat 17 avioane F-16 din Portugalia, din care primele 16 au fost recepţionate deja, ultimul urmând să vină la începutul anului viitor, construite în anii 80, pentru care a plătit aproape 1 miliard de dolari guvernelor portughez şi american pentru aparate, reparaţii, instruirea echipajelor de piloţi şi tehnice, dar şi a unor elemente de muniţii.
Primele 12 avioane F-16 portugheze au fost livrate în anii 2016 şi 2017 şi au intrat în serviciul de luptă poliţie aeriană în anul 2019.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe