Atacatorii informatici profită de începerea şcolii: 40% dintre mesajele trimise pe tema COVID-19 sunt false. Cum te poţi proteja?

  • Atacatorii informatici trimit mesaje false pentru a fura date personale şi financiare
  • 40% dintre mesajele trimise pe tema COVID-19 sunt false
  • Specialiştii atenţionează că odată cu începerea şcolii, atacatorii ar putea să lovească din nou
Urmărește
161 afișări
Imaginea articolului Atacatorii informatici profită de începerea şcolii: 40% dintre mesajele trimise pe tema COVID-19 sunt false. Cum te poţi proteja?

FOTO: Profimedia

Ai grijă la atacatorii informatici! Nu lua de bune toate mesajele pe care le primeşti, în special pe email. Patru din zece dintre mesajele pe tema pandemiei de COVID-19 trimise în prima jumătate a anului, au fost false.      

Atacatorii cibernetici au trimis mesaje în numele guvernelor, băncilor, companiilor de curierat, spitalelor sau instituţiilor internaţionale din domeniul sănătăţii. Odată cu începerea şcolilor, specialiştii în securitate informatică prevăd un nou val de atacuri cibernetice.

„Pe fondul reînceperii anului şcolar, estimăm că atacatorii vor profita de faptul că părinţii vor căuta să se aprovizioneze cu măşti şi produse medicale, precum spirt şi geluri antibacteriene, şi vor crea probabil campanii şi mesaje cu oferte promoţionale. Bineînţeles, acele magazine virtuale vor fi fictive, scopul lor fiind acela de a colecta date personale şi date financiare. Înainte de a cumpăra orice produs online, recomandăm tuturor să verifice cu atenţie numele comerciantului, reputaţia acestuia, eventual să apeleze la comercianţi online cu care au mai lucrat în trecut şi care s-au dovedit a fi de încredere, şi nu în ultimul rând să folosească o soluţie de securitate pe toate dispozitivele pe care le folosesc, fie că este vorba de telefon, tabletă, laptop, sau desktop”, spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici